Frida Nordstrand om livesändningarna från Göransson Cup: "Magiskt!"

Ambassadören är TV4-stjärnan Frida Nordstrand och landslagbacken Mikael Lustig har redan skaffat sig tillgång till samtliga livesändningar.
Ett unikt koncept har fått Göransson Cup att växa snabbt.
Idag är man Sveriges största futsalcup som spelas över en helg - och mellan 25-27 januari så kommer över 600 matcher att spelas och livesändas på SolidSport.
- Så stort för spelarna, säger Frida Nordstrand.

Cupen - som tidigare hetat Tidningscupen och Arbetarbladet Cup - har anor tillbaka till 1970-talet.

Men det var 2014 som den stöptes om till dagens format, och blev en renodlad ungdomscup som spelas över en helg i den fantastiska Göransson Arena i Sandviken.

Och resultatet har blivit en succé.

Sedan 2014 så har cupen vuxit från 177 till 323 lag.

Omkring 3 700 spelare i åldrarna 9-17 år kommer nu att samsas om planerna den sista helgen i januari 2019.

- Målsättningen med konceptet, när vi klev in i Göransson Arena och inledde samarbetet med Sandvik, var att bli en av de större cuperna i Sverige som spelas över en helg. Det är vi i dag, säger cupgeneralen Anders Eriksson.

Som också avslöjar att just en viktig tanke med upplägget ligger till grund för cupens dragningskraft och snabba utveckling.

- Vi ville inte bli som andra cuper spel spelplatserna är spridda över hela kommuner, vi ville ha en spelplats och det är en av orsakerna till att Göransson Cup är unik. Allt är samlat på ett ställe, säger Eriksson.

En nyhet för i år är att omkring 600 matcher från Göransson Cup kommer att livesändas.

Något som får cupambassadören Frida Nordstrand att jubla:

- Det är helt magiskt. Ni som inte kan komma hit av någon anledning kan se matcherna live eller i efterhand. Suveränt!


En av dem som sett till att skaffa sig ett all access-pass är landslagets och Celtics stjärnback Mikael Lustig.

Ytterligare bonus är att tränarlegendaren Tord Grip kommer till Sandviken för att dela med sig av sin kunskap till cupens ledare.

- Det har varit så häftigt att se Göransson Cup växa så mycket för varje år. Att man aldrig nöjer sig och lutar sig tillbaka utan vill göra den till en ännu bättre upplevelse för både deltagare och åskådare. Och det är den verkligen, en grym upplevelse, säger Frida Nordstrand.

- Det finns så mycket att se och testa runt omkring matcherna också. Och det är otroligt välorganiserat. En upplevelse för livet för de här barnen och ungdomarna och som TV-människa tycker jag ju det är fantastiskt kul att de nu kommer kunna se sina egna matcher och att anhöriga som inte kan vara på plats också kan streama och se matcherna. Så stort för spelarna!


Så - glöm nu inte att ladda ner appen för Göransson Cup, som ni hittar i app store, och häng med på en underbar fotbollsresa till Sandviken.

Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com

More news

Få tillgång till alla finaler och repriser med Finalpasset

Redo för dramatik och spänning? Idag är det dags för finaldagen av Göransson Cup. Missa inte ett mål och se alla finaler live med Finalpasset – endast 119 SEK.

Read more

Se alla matcher live på Solidsport

Göransson Cup 2020 närmar sig med stormsteg och nytt för i år är att samtliga 671 matcher kommer gå att se live och i efterhand på Solidsport.

Read more

Se all matcher live och i efterhand från Göransson Cup 2019 på SolidSport!!

Vi hälsar er välkommen till Göransson Cup 2019, Sveriges största futsalcup som spelas under en helg. Den 25-27 januari fyller vi åter gigantiska Göransson Arena med tusentals av ungdomar och över 600 matcher. Över 320 lag är anmälda och samtliga klasser är stängda för anmälan!

Read more