Välkommen till Fäktkanalen!

Här kommer du kunna följa flera olika tävlingar under året, både live och i efterhand. Dessutom kommer du få ta del av intervjuer, reportage, behind the scenes med mera.

Svenska Fäktförbundet bildades den 27 november 1904. SvFF:s uppgift är att verka för fäktsportens utveckling och utbredning och vara samordnande organ för fäktsporten inom Sverige samt företräda svensk fäktsport i Sverige och utomlands.


Förbundet är medlem i Riksidrottsförbundet (RF), Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) samt anslutet till Internationella Fäktförbundet (Fédération Internationale d'Escrime, FIE) och Europeiska Fäktkonfederationen (European Fencing Confederation, EFC).

Verksamheten är organiserad i fem geografiska distrikt (SDF) som omfattar drygt 50 föreningar med cirka 6 000 medlemmar.





More news

USM 2019

Se sändningarna från SEMI- och finalpassen LIVE.

Read more

Fäktningen tar plats på SolidSport

SolidSport är plattformen där alla sporter få ta plats. Svenska Fäktningsförbudnet har gjort det på ett strålande sätt och nu är parterna överens om ett nytt avtal som sträcker sig till och med 2021. - Samarbetet med SolidSport gör det möjligt för fler att upptäcka vilken fantastisk sport fäktning är, säger Ana Valero-Collantes, ordförande i kommunikations- och marknadsföringskommittén.

Read more