"Det är Sveriges bästa thaiboxningsgala"

“Sveriges bästa thaiboxningsgala, inget snack”.
Det är Shwana Kadirzadas beskrivning av Empire Fighting Series på Maximteatern.
Själv ska han ta sig an britten Ricky Sewell i en av galans huvudmatcher.
– Jag hoppas att han tränat hårt, för det har jag gjort. Och jag vill ha ett krig, jag går alltid för knock, säger Kadirzada.
Du ser galan live på SolidSport - den 14 september.

Det är ett gediget fight card som Empire Fighting Series kan visa upp på Maximteatern.
Toppfighter på både dam- och herrsidan, och till och med Shwana Kadirzada har svårt att välja bland höjdarna.

– Kanske ändå turneringen på herrsidan (63,5 kilo), den kommer att bli grym. Jag tror också att Nasim Kazem kommer ta hem den, och jag tror generellt på många knockar under kvällen, säger Kadirzada.

Som snabbt konstaterar att Empire Fighting Series är det bästa thaiboxningsfansen kan ta del av i landet.

– Det är Sveriges bästa thaiboxningsgala, inget snack. Vi har flera SM-medaljörer, flera SM-vinnare som är med den här kvällen. Det ÄR Sveriges bästa gala, säger Kadirzada.

– Jag tycker också att svensk thaiboxning håller riktigt hög nivå om man jämför internationellt, inte minst på damsidan. Men vi herrar är på gång och sammantaget håller vi toppklass.

Shwana Kadirzada ska själv upp i en av huvudmatcherna, mot britten Ricky Sewell.
Och inställningen är stenhård.

– Jag vet inte så mycket om honom, mer än att han tränar i Thailand. Och jag hoppas att han har tränat hårt, för det har jag gjort och jag vill ha ett krig, säger Kadirzada.

– Jag vill knocka folk och tjäna pengar, det kan du skriva.

Galan på Maximteatern innehåller även en turnering för damer, där svenskorna Carolina Bergman, Erica Björnestrand, Emma Stonegård och Sara Herold gör upp om segern.

Du ser galan live på Solidsport - här.

Mathias Lühr
mluhr@solidsport.com

More news

Kampsportsgala körs inför tomma läktare: “Viktigt för hela sporten”

Coronaviruset har satt svensk idrott i kris. Inte minst kampsporten som fått ställa in all tävlingsverksamhet. Men alla har inte gett upp. I ett försök att rädda sporten kommer klubben Southside Muay Thai arrangera ett unikt amatörevent i helgen – inför tomma läktare. – Vi hoppas det ska ge ett eko om att det går att fortsätta tävla och träna på ett säkert sätt och på så sätt motivera hela branschen, säger klubbägaren Rodde Silva till Solidsport News.

Read more