Världsstjärnan tillbaka för Pergamon – slog 300-serie

Han lämnade först svensk mark för spel på PBA-touren. Därefter representerade han Europa i Weber Cup och var lagets klart bästa spelare.

I helgen var Jesper Svensson tillbaka i elitserien för sitt Team Pergamon – och skulle självklart göra avtryck.


– Det är alltid kul att dra på sig Pergamontröjan, säger Svensson.”Vi har spelat i tre dagar och han har inte missat fickan än. Han har inte haft sämre än nio en enda gång”.


Orden kommer från den amerikanske världsbowlaren Chris Barnes och yttrades när han kommenterade en av Jesper Svenssons serier i den senaste upplagan av Weber Cup.


Den svenske tvåhandsspelaren hade stundtals uppvisning på banorna och i ett europeiskt lag som fick kämpa var Jesper Svensson den som höll tillställningen vid liv. Det räckte tyvärr inte hela vägen för 25-åringen och Europa, men prestationen är svår att klaga på. Åtminstone om man inte är Jesper Svensson själv.


– Ja, det är ju flertalet som berömt min insats, men som jag ser det så är det svårt att vara nöjd med sin insats i ett förlorande lag. Vi som lag gjorde inte tillräckligt för att vinna och därför känns det som en besvikelse. Men naturligtvis är det svårt att blunda för statistik och ja, individuellt spelade jag bra och gjorde vad jag kunde för att bidra till laget, säger Jesper Svensson.Perfekt serie


Nu är Svensson tillbaka i Sverige och under söndagen tog hans Team Pergamon emot Kaskad på sina hemmabanor i Partille.


Kaskad kom ut riktigt hårt i matchen och tog ledningen med 3–2. Pergamon lyckades sedan kvittera till 5–5 och den stora anledningen till det var just Jesper Svensson.


Pergamon vann totalen i andra serien med drygt 20 poäng och 25-åringen bombade där in en 300-serie.


– 300 är alltid kul att göra. Det kändes dessutom som en bra 300-ing, en sådan där man känner tidigt i serien att det mycket väl kan bli högt. Det var också bra ”tajming” på den eftersom att jag kunde bidra maximalt till totalen, säger Svensson.


Därefter var det Pergamons match och Partillelaget kunde till slut vinna med 13–7 i Jesper Svenssons comeback.


– Det kändes som en tuff match på förhand och Kaskad visade under de två första serierna att de är kapabla att pressa oss rejält. Det kändes som att vi fick vara ganska nöjda med 5–5 halvvägs, men efter det tycker jag att det blir vi som tar över matchen helt och när förändringarna kom i banan så började deras misstag bli kostsamma. Jag tycker vi vinner rättvist och komfortabelt, säger Svensson som tillsammans med Mattias Wetterberg tog fyra banpoäng i matchen.


– Det gör alltid att insatsen känns mer än godkänd, även om det stundtals kändes som att det fanns lite mer att ta av, säger Pergamonspelaren.”Roligt att vara tillbaka”


Sedan Jesper Svensson senast spelade ligamatch för sitt klubblag har en del nya rekommendationer kommit från Svenska Bowlingförbundet med anledning av coronasituationen. Det gav 25-åringen en lite annorlunda känsla inför drabbningen mot Kaskad.


– Det kändes lite ovisst hur stämningen skulle vara med tanke på de nya riktlinjerna och dylikt. Men självklart var det roligt att vara tillbaka efter en dryg månad. Det är alltid kul att dra på sig Pergamontröjan, säger Jesper Svensson.Resultat i övriga matcher:


Göta–Joker 19–1


Kulladel–Joker 18–2


Ludvika–Clan 8–11


Jösse–Clan 9–11


Alingsås–Kaskad 11–8More news

Clanstjärnan inför heta toppmötet: ”Finns poäng att hämta”

Båda lagen har huserat runt tabelltoppen i flera säsonger. Även i år är de heta kandidater för att nå slutspel. Nu ställs BK Jösse och Team Clan mot varandra för första gången den här säsongen. – Vi kommer behöva göra en grymt bra match, säger Clans landslagsspelare Pontus Andersson.

Read more

Jösse fortfarande obesegrade: ”Känner oss trygga”

Jösse var för femte gången på lika många matcher inblandade i en stenhård drabbning i helgen. Gemensamt för samtliga – laget från Arvika har tagit poäng varje gång. – Anledningen till att vi är svårslagna är att vi har fyra bra banpar, säger Jösses landslagsman Markus Jansson.

Read more

Kaskads oljeprofilbyte hemma gav oavgjort igen

BK Jösse vann ett jämnt toppmöte mot gästande Team Alingsås i herrarnas Elitserie. BK Kaskads byte av oljeprofil inför hemmamötet mot Kulladals BS gav ingen direkt utdelning och Team Pergamon vann med vissa besvär dubbelt på bortaplan.

Read more

Efter senaste poängtappet – Kaskad byter strategi: ”Behöver trendbrott”

Kaskad vann med nöd och näppe i hemmapremiären mot IS Göta och när laget ställdes mot Boden i säsongens andra hemmamatch fick man bara med sig ett oavgjort resultat. Nu tänker Norrköpingslaget nytt för att få fart på spelet i sin hemmaborg. Dessutom har truppen förstärkts med en värvning från en elitseriekonkurrent.

Read more