Jösse fortfarande obesegrade: ”Känner oss trygga”

Jösse var för femte gången på lika många matcher inblandade i en stenhård drabbning i helgen.
Gemensamt för samtliga – laget från Arvika har tagit poäng varje gång.
– Anledningen till att vi är svårslagna är att vi har fyra bra banpar, säger Jösses landslagsman Markus Jansson.

12–8.

Det är den matchen BK Jösse spelat den här säsongen där segermarginalen varit högst. Annars har resultaten i Arvikalagets matcher varit 10–10, 10–10, 11–9, 11–9.

Dramatiskt, minst sagt.

Säsongens andra 11–9-seger kom i helgens hemmamöte med Alingsås. Båda räknas konkurrera om slutspelsplatserna och det syntes tydligt under tillställningens gång.

Det var dock Jösse som fick den absolut bästa starten i matchen och tog en 4–1-ledning efter att ha nosat på 1900 poäng i den första serien.

– Jag tror det här var vår högsta förstaserie någonsin, säger Jösses Markus Jansson.

”Avgjordes mot slutet”

Men Alingsås är inget lag som ger upp och så inte heller den här gången. Gästerna kom tillbaka och gjorde allt för att kunna bryta ned Jösse, men skulle inte bli det första laget för säsongen att sänka Arvikagänget.

Det blev 11–9 och Jösse är alltjämt obesegrade.

– Det var en väldigt jämn och spännande match. Det var en hel del bord som avgjordes mot slutet av serien där vi var något vassare än Alingsås. Vi gjorde en betydligt bättre förstaserie än Alingsås gjorde, men de tre sista serierna kunde ha slutat hur som helst egentligen. Vi brukar alltid ha jämna matcher mot Alingsås, säger Markus Jansson.

När Jösse spelade oavgjort mot Team Pergamon i sin första hemmamatch var man i rejäl brygga efter två serier, men stod för en mäktig upphämtning. Mot Alingsås vann man alltså istället tack vare en rivstart.

Ingen röd tråd med andra ord, bortsett från den att Jösse tar poäng.

– Jag har väldigt svårt att säga varför det skiljer så mycket från match till match. Det enda är väl beroende på hur motståndarna försöker bryta ned banan. Ibland tar det lite längre tid innan vi kommer rätt, säger Jansson.

Men vad är nyckeln till att ni lyckats ta poäng i alla matcher oavsett hur det sett ut?

– Anledningen till att vi är ganska svårslagna är att vi har fyra ganska bra banpar. Det är inget som är mycket sämre än något annat utan alla våra banpar kan slå alla motståndarnas banpar. Sedan är vi väldigt tighta som grupp, har väldigt kul ihop och känner oss trygga med alla i laget. Det gör det väldigt lätt att flytta om i laget för att få det så optimalt som möjligt beroende på underlag, säger Jansson.

”Haft tekniska problem”

Tighta spelare och banpar kan onekligen vara en av Jösses styrkor. Mot Alingsås hade laget fem spelare mellan 895 och 871. Markus Jansson var själv en av dem med sina 889, men säsongsinledningen har ändå inte riktigt varit vad han hoppats på för egen del.

– Formen har inte varit strålande. Jag har haft en del tekniska problem med en krokig arm i svingen som jag försöker räta ut, men det har blivit bättre efter uppehållet, säger Markus Jansson.

I nästa omgång ställs hans BK Jösse mot Clan och Ludvika på bortaplan.

Övriga resultat från helgen:

Falkenberg–Pergamon 7–13

Kaskad–Kulladal 10–10

Joker–Pergamon 8–12

Clan–Kulladal 11–9

Ludvika–Alingsås 7–13

Glam–Alingsås 9–11


More news

Världsstjärnan tillbaka för Pergamon – slog 300-serie

Han lämnade först svensk mark för spel på PBA-touren. Därefter representerade han Europa i Weber Cup och var lagets klart bästa spelare.

Read more

Clanstjärnan inför heta toppmötet: ”Finns poäng att hämta”

Båda lagen har huserat runt tabelltoppen i flera säsonger. Även i år är de heta kandidater för att nå slutspel. Nu ställs BK Jösse och Team Clan mot varandra för första gången den här säsongen. – Vi kommer behöva göra en grymt bra match, säger Clans landslagsspelare Pontus Andersson.

Read more

Kaskads oljeprofilbyte hemma gav oavgjort igen

BK Jösse vann ett jämnt toppmöte mot gästande Team Alingsås i herrarnas Elitserie. BK Kaskads byte av oljeprofil inför hemmamötet mot Kulladals BS gav ingen direkt utdelning och Team Pergamon vann med vissa besvär dubbelt på bortaplan.

Read more

Efter senaste poängtappet – Kaskad byter strategi: ”Behöver trendbrott”

Kaskad vann med nöd och näppe i hemmapremiären mot IS Göta och när laget ställdes mot Boden i säsongens andra hemmamatch fick man bara med sig ett oavgjort resultat. Nu tänker Norrköpingslaget nytt för att få fart på spelet i sin hemmaborg. Dessutom har truppen förstärkts med en värvning från en elitseriekonkurrent.

Read more