Efter senaste poängtappet – Kaskad byter strategi: ”Behöver trendbrott”

Kaskad vann med nöd och näppe i hemmapremiären mot IS Göta och när laget ställdes mot Boden i säsongens andra hemmamatch fick man bara med sig ett oavgjort resultat.
Nu tänker Norrköpingslaget nytt för att få fart på spelet i sin hemmaborg. Dessutom har truppen förstärkts med en värvning från en elitseriekonkurrent.

BK Kaskad har under de senaste säsongerna varit en het kandidat till att bli ett av de fyra slutspelslagen, men har inte riktigt orkat hela vägen fram. Den här säsongen är tänkt att handla om en ny jakt för att nå en av topplaceringarna i serien och starten har varit helt okej.

Laget vann borta mot Ludvika och var ytterst nära att ta poäng borta mot erkänt hemmastarka Jösse. Det blev förlust med 11–9 för Kaskad som dock hade en klart högre slagning i matchen.

På hemmaplan har det blivit tre av fyra möjliga poäng, vilket är långa vägar i från en katastrof. Däremot har det inte alls sett ut som Norrköpingsgänget hoppats på.

– Vi har spelat på Atlanta och den har kanske varit lite för klurig för vår smak. Det var den profilen som nog varit svårast för bortalagen att lösa och även förstöra, så hade vi löst den så hade den kanske varit bäst. Men vi gjorde inte riktigt det, säger BK Kaskads landslagsspelare William Svensson.

Byter underlag

Det var efter den senaste hemmamatchen där det ”bara” blev 10–10 mot Boden som man bestämde sig för att agera. 

– Vi kände allihopa i laget efter den matchen att det nog var bäst att byta till något lite gynnsammare, säger Svensson.

Sagt och gjort.

När Kaskad hemmaspelar i helgens omgång med skåningarna Kulladal på besök har man valt att istället lägga den 42 fot långa profilen Tokyo.

Nu är bara frågan om laget haft tillräckligt med tid på sig för att skjuta in sig på sin nya hemmaprofil eller om det här blir ett läge för Kulladal att knipa bortapoäng.

– Det blir en tuff match och vi skulle behöva lite trendbrott hemma. Jag tror att vi har en rätt bra bild av vad vi ska göra. Vi har lagt två veckor träning på den och har definitivt en tanke, sedan vet man aldrig hur det blir när det är match. Det är alltid annorlunda, säger William Svensson.

Hur har det annars känts för er under säsongsinledningen?

– Med tanke på att vi tappat några spelare så har det väl känts rätt så bra tycker jag. Det har gått ganska bra och det kunde ju varit mer också. Nu får vi oavgjort mot Boden trots att vi inte gör någon bra match, men Jösse blev ju en käftsmäll när vi vinner totalen med 350 och ändå förlorar matchen. I det stora hela är vi ändå nöjda med inledningen, säger William Svensson.

Värvat från konkurrent

Inför matchen mot Kulladal har BK Kaskad inte bara bytt hemmaprofil. Laget har även värvat spelare.

Marcus Henriksson inledde årets elitseriesäsong med BK Joker, men ansluter nu till Kaskad och kommer att vara med i uppställningen redan under helgens drabbning.

– Det behövde förstärkas. Som jag sa så har vi ju tappat några spelare med Mikael Liljeqvist och även Emil Ågren som fortfarande är skadad. Det blir en bra förstärkning för laget och jag hoppas att han kommer in i gänget och kan bidra, säger William Svensson.


Elitseriematcher i helgens omgång är:

Falkenberg–Pergamon (lördag 11:00)

Joker–Pergamon (lördag 15:00) Livestreamas ej 

Jösse–Alingsås (lördag 15:00)

Kaskad–Kulladal (lördag 15:00)

Clan–Kulladal (söndag 10:00)

Ludvika–Alingsås (söndag 10:00) 

Glam–Alingsås (söndag 15:40) Livestreamas ej

More news

Världsstjärnan tillbaka för Pergamon – slog 300-serie

Han lämnade först svensk mark för spel på PBA-touren. Därefter representerade han Europa i Weber Cup och var lagets klart bästa spelare.

Read more

Clanstjärnan inför heta toppmötet: ”Finns poäng att hämta”

Båda lagen har huserat runt tabelltoppen i flera säsonger. Även i år är de heta kandidater för att nå slutspel. Nu ställs BK Jösse och Team Clan mot varandra för första gången den här säsongen. – Vi kommer behöva göra en grymt bra match, säger Clans landslagsspelare Pontus Andersson.

Read more

Jösse fortfarande obesegrade: ”Känner oss trygga”

Jösse var för femte gången på lika många matcher inblandade i en stenhård drabbning i helgen. Gemensamt för samtliga – laget från Arvika har tagit poäng varje gång. – Anledningen till att vi är svårslagna är att vi har fyra bra banpar, säger Jösses landslagsman Markus Jansson.

Read more

Kaskads oljeprofilbyte hemma gav oavgjort igen

BK Jösse vann ett jämnt toppmöte mot gästande Team Alingsås i herrarnas Elitserie. BK Kaskads byte av oljeprofil inför hemmamötet mot Kulladals BS gav ingen direkt utdelning och Team Pergamon vann med vissa besvär dubbelt på bortaplan.

Read more