Clanstjärnan inför heta toppmötet: ”Finns poäng att hämta”

Båda lagen har huserat runt tabelltoppen i flera säsonger. Även i år är de heta kandidater för att nå slutspel.
Nu ställs BK Jösse och Team Clan mot varandra för första gången den här säsongen.
– Vi kommer behöva göra en grymt bra match, säger Clans landslagsspelare Pontus Andersson.

Team Clan har prenumererat på slutspelsplatser de senaste säsongerna och har också fått ställa sig högst upp på prispallen vid ett tillfälle. Den här säsongen har Nässjögänget sopat rent på sina hemmabanor, fått en poäng på bortaplan mot Alingsås och fått se sig besegrade i Partille av Team Pergamon.

Nu har det blivit dags för en ny bortasväng som innebär toppmöte och även en match där man har rejäl revansch att utkräva.

En av förra säsongens stora skrällar var när nykomlingarna Ludvika lyckades besegra Clan och dessutom avgöra matchen redan efter tre serier. Nu ska Clan åka till Ludvika igen, men den här gången har man, enligt Pontus Andersson, gjort sin läxa.

– Vi som var i Ludvika förra året är grymt revanschsugna och vill verkligen visa att vi som lag inte gör samma misstag två gånger om. Vi har försökt ta reda på det vi kan om bowlinghallen och profilen för att kunna göra en bättre prestation jämfört med förra året, säger Andersson.

Vilken fälla sprang ni in i den gången?

– Det var få av oss som gjorde det bra och vår botten var riktigt låg. Samtidigt tog hemmalaget verkligen vara på det. Vi har dock andra strategier den här gången eftersom vi spelar på samma profil (Tokyo) som då, säger Pontus Andersson.

Förberett sig väl

Förutom matchen mot Ludvika väntar också som sagt ett möte mellan två förväntade topplag. Allt annat än att det kommer bli en het och tät drabbning när Clan gästar hittills obesegrade Jösse på 44 fot, som båda lagen använder som hemmaprofil, vore aningen överraskande. Även för helgens bortalag.

– De är ett grymt bra lag som är väldigt svåra att tas med hemma. Vi båda använder oss av samma profil, men vi är medvetna om att det kan vara stora skillnader mellan våra bowlinghallar. Oavsett vad så kommer vi behöva göra en grymt bra match för att ta poäng där, men så bra som vi har tränat och jobbat som lag senaste tiden så känner jag att det finnas fyra poäng att hämta norrut, säger Andersson.

Hur viktiga är matcherna mot lagen som ni eventuellt kommer stöta på i ett slutspel när allt ska avgöras?

– Jag tror att oavsett vilka lag som går till slutspel så är det inte något vi fokuserar på under årets gång. Vi tar match för match. Det är vi som behöver göra jobbet för att vi ska ta oss till slutspel och om det betyder att vi behöver vinna över Ludvika eller Jösse så är vinsterna lika viktiga. Två poäng är alltid två poäng. Däremot så är det alltid lite roligare att lyckas sno åt sig en vinst på bortaplan mot ett topplag som Jösse, säger Pontus Andersson.

På väg tillbaka efter tuff period

Det finns med all säkerhet inte många i bowlingsverige som inte har koll på Pontus Andersson. Han klev tidigt fram som en av landets allra största talanger och har gått vägen via juniorlandslag för att också ta steget upp i Team Sweden och bli blågul mästerskapsbowlare på seniornivå. Han har en mängd meriter från mer eller mindre hela jordklotet och har visat att när allt stämmer kan han slåss med de allra bästa i världen.

Däremot har de två senaste säsongerna inte riktigt utspelat sig som Andersson hoppats på för sin egen del, men med allt ont kommer också något gott. Under coronauppehållet har Nässjösonen fått tid att landa och fundera igenom vilka vägar han ska ta för att först och främst hitta tillbaka och sedan ta sig vidare därifrån – och han är på god väg.

– Det börjar kännas riktigt bra. Viktigast av allt är att det är kul att bowla nu också. Coronasituationen har faktiskt hjälpt mig för att få lite distans och reflektera kring min egen bowling. Vad behöver jag göra för att nå nästa nivå? Jag är nöjd med vart jag är på väg, men just nu är jag inte i närheten av att bli det bästa bowlaren jag kan bli. Jag kan hela tiden bli bättre och bättre. Det är en ganska skön känsla att ha så jag upplever hela tiden att jag har saker att träna på. Det får ta den tid det tar, säger Pontus Andersson.

Helgens matcher

Övriga matcher i helgen:

Kulladal–Joker

Göta–Joker

Alingsås–Kaskad

Pergamon–Kaskad


More news

Världsstjärnan tillbaka för Pergamon – slog 300-serie

Han lämnade först svensk mark för spel på PBA-touren. Därefter representerade han Europa i Weber Cup och var lagets klart bästa spelare.

Read more

Jösse fortfarande obesegrade: ”Känner oss trygga”

Jösse var för femte gången på lika många matcher inblandade i en stenhård drabbning i helgen. Gemensamt för samtliga – laget från Arvika har tagit poäng varje gång. – Anledningen till att vi är svårslagna är att vi har fyra bra banpar, säger Jösses landslagsman Markus Jansson.

Read more

Kaskads oljeprofilbyte hemma gav oavgjort igen

BK Jösse vann ett jämnt toppmöte mot gästande Team Alingsås i herrarnas Elitserie. BK Kaskads byte av oljeprofil inför hemmamötet mot Kulladals BS gav ingen direkt utdelning och Team Pergamon vann med vissa besvär dubbelt på bortaplan.

Read more

Efter senaste poängtappet – Kaskad byter strategi: ”Behöver trendbrott”

Kaskad vann med nöd och näppe i hemmapremiären mot IS Göta och när laget ställdes mot Boden i säsongens andra hemmamatch fick man bara med sig ett oavgjort resultat. Nu tänker Norrköpingslaget nytt för att få fart på spelet i sin hemmaborg. Dessutom har truppen förstärkts med en värvning från en elitseriekonkurrent.

Read more