Så livesänds handbollsfesten Eken Cup

En handbollsfest från tjugo planer på Gubbängsfältet i Stockholm. 458 lag och 1500 matcher.
Klassiska Eken Cup blir en av sommarens livesända höjdare på SolidSport den 15-18 juni.
– Det här blir ett mycket intressant avstamp för oss i utvecklingen av Eken Cup, säger cupgeneralen Magnus Birath.

PRESSMEDDELANDE.
Det blir action från tjugo planer. Livesändningarna från Eken Cup på SolidSport kommer bland annat att inkludera 176 pojk- och flicklag i åldrarna 13-17 år, herr- och damseniorer och inte minst fantastiska “Härs och Tvärs” som alltid sprider samma entusiasm och glädje. Lägg därtill proffsiga produktioner från finalspelet.


KÖP ALL ACCESS TILL EKEN CUP HÄR

Högsta prioritet blir att leverera en stabil produkt till våra tittare

Samarbetet med SolidSport blir ett nytt steg i utvecklingen för den cup som underhållit handbollsälskare sedan starten 1976.

– Livesändningarna ger Eken Cup ännu en dimension, eller egentligen flera dimensioner. Nu kan vi ju inkludera de föräldrar, familjer och övriga supportrar som inte har chansen att ta sig till Stockholm under cupen. Dessutom får spelarna en härlig chans att se sig själva på film efter matcherna, säger Magnus Birath.

2019 blir lite av ett testår. Vi vill göra det här riktigt bra på tjugo planer och sen utveckla livesändningarna ytterligare till kommande år. Det här är bara början.

Den initiala förhoppningen var att livesända samtliga 2000 matcher men efter grundlig research upptäcktes en risk att en del sändningar då skulle kunna brista i kvaliteten på grund av ett ej säkerställt trådlöst nätverk.

– Då väljer vi kvalitet framför kvantitet. Ska man betala för efterlängtade sändningar från Eken Cup så vill vi minimera risken för eventuella besvikelser. SolidSport vill alltid vara med och tänja på gränser och slå nya rekord, men i det här fallet känns det självklart att högsta prioritet blir att leverera en stabil produkt till våra tittare, säger SolidSports vd Tobias Thalbäck.

KÖP ALL ACCESS TILL EKEN CUP HÄR


Mathias Lühr
Kommunikationschef

mlühr@solidsport.com

More news

Offerta hjälper familjer med livspusslet

Till vardags deltar Jens Nilsson framgångsrikt i sporten som han döpt till Bolagsbyggande. Där ett av målen har blivit att frigöra tid åt föräldrar som helst av allt vill se sina barn idrotta på planer, rinkar och banor runt om i Sverige. – Vi hoppas att vi för varje år som går blir en allt bättre livspusselfixare, säger Nilsson, grundare och vd för Offerta.

Read more