Succé för Bodens BS i premiären: "Jäkligt skönt"

Bodens BS visade direkt i premiären attt det starka hemmaspelet är intakt sedan förra säsongen. Hemmalaget drog ifrån direkt och kunde ta en komfortabel premiärseger.

Från Norrbottenskuriren 2020-09-19


Se en repris av matchen


Redan efter den första serierundan ledde Boden BS med klara 4–1 och utklassningen bara fortsatte i Strajk Alley i Boden. Stor förgrundsfigur i hemmalaget var Ludwig Ingerskog som visade en hög och jämn nivå matchen igenom.

– Det var jäkligt skönt för oss. Vi var väl lite oroliga var vi skulle stå med tanke på att det har gått över ett halvår sedan sista matchen. Det var ju även lite andra förutsättningar med mindre publik nu i och med coronaviruset, säger Ingerskog.

Men ni fick det kvitto ni ville ha?

– Ja, det var skönt att kunna visa att vi håller en bra nivå. Det är alltid skönt att börja med en vinst i första matchen och det är speciellt viktigt att visa att vi är starka hemma för det är där vi ska ta mest poäng, säger Ingerskog.

Ingerskog stod för serieresultaten 245, 258, 270, 205 och med sina totalt 978 poäng var han bäst i hemmalaget.

– Det är klart det är kul att jag kan bidra så mycket som möjligt men det är poängen och vinsten som är absolut viktigast. Men det är klart det är ett plus att jag kunde bidra med mycket poäng, säger Ludwig Ingerskog.

Premiärsegern var extra viktig med tanke på att Bodens BS åker på bortaturné till helgen där tufft motstånd väntar mot Team Clan, BK Kaskad och BK Glam.

Stötta Bodens BS och bli månadssupporter för 49 kr/mån: Månadssupporter Bodens BS

Matchfakta

Bodens BS–BK Joker 15–5

Poängen, BBS: Ludwig Ingerskog 978, Per Sundqvist 901, Johannes Granström 888, Daniel Rönnbäck 884, Emil Holmberg 853, Olli-Pekka Pajari 822, Kim Lindström 817, Johan Bergman 746.

More news

Bodens BS tog tre av fyra möjliga poäng på söndagen

Bodens BS avslutade sin helg med tre tuffa bortamatcher i herrarnas Elitserie med att på söndagen spela oavgjort mot BK Kaskad och vinna mot BK Glam. – Det blev en toppenavslutning för oss på helgen och vi är riktigt nöjda, säger en glad Ludwig Ingerskog i Boden.

Read more

Viktiga bortaresor till helgen

Efter förra helgens premiärsuccé är det dags för säsongen första bortaresa. Och en viktig sådan. Bodens BS möter Team Clan, Kaskad och Glam kommande helg.

Read more