Oavgjort igen, mot Kulladal den här gången

Efter förra omgångens mediokra spel och poängtapp på hemmabanorna mot Bodens BS valde BK Kaskad att byta oljeprofil.

Kaskad hade inlett säsongen på tuffa Elit WB Atlanta 38 fot vilken visade sig tuff att lösa för bortalagen men lika tuff även för hemmalaget.

- Vi har inte haft något bra spel själva på Atlanta-profilen, så vi enades i laget att byta till något lite enklare för att få upp självförtroendet här hemma, förklarar Kaskads William Svensson.

När Kulladals BS kom på besök på lördagen var det den lite mer gynnsamma 42-fots profilen Tokyo som väntade på banorna i Norrköping. Om det blev ett avgörande byte av profil vette gudarna efter matchen som blev en riktig nagelbitare.  

- Haha, nja, det är väl lite blandade känslor så här direkt efter matchen, men det är svårt första matchen när man bytt profil och vi mötte ett mycket bra bortalag, säger William Svensson.  

Kaskad inledde i alla fall riktigt övertygande och vann den första serien klart med 4-1 efter fina 1754 mot gästernas 1678. Men sen hamnade hemmalaget i liknande problem som tidigare med sitt spel och gästerna kunde vinna den andra serien med 4-1 och utjämna till 5-5. I den tredje serien sänkte Kaskad sig ytterligare poängmässigt men man lyckades rädda 2-3 i serien trots endast 1584 mot Kulladals 1702.

Den sista serien blev mycket jämn in i de sista spelrutorna och när det sista slaget var slaget visade det sig att Kaskad vunnit serien med 3-2 vilket 10-10 totalt och oavgjort igen för Kaskad på sina hemmabanor.  

- Det är ändå godkänt och ett rättvist resultat som matchen nu utvecklade sig. Sammantaget känns det ändå som att det var ett steg i rätt riktning för oss med profilbytet, förklarar William Svensson.  

Matchbäst individuellt var Kulladals Martin Paulsson med 958. Kaskads topp var William Svensson, 918, och det var också hemmalaget som hade det enda bordsparet med full pott i inspelade banpoäng genom Christoffer Lüttke, 899, och Lars Lindbäck, 808.

  Skribent: Jonas Brändström

jonas.brandstrom@swebowl.se

More news

Efter senaste poängtappet – Kaskad byter strategi: ”Behöver trendbrott”

Kaskad vann med nöd och näppe i hemmapremiären mot IS Göta och när laget ställdes mot Boden i säsongens andra hemmamatch fick man bara med sig ett oavgjort resultat. Nu tänker Norrköpingslaget nytt för att få fart på spelet i sin hemmaborg. Dessutom har truppen förstärkts med en värvning från en elitseriekonkurrent.

Read more