Vill fira födelsedag med dubbla JSM-guld

Han vill fira sitt första JSM-guld på hemmaplan i Trollhättan.
På sin nittonde födelsedag.
- Det skulle vara fantastisk, säger toppseedade Ludvig Petre Olsson, 18.
Du ser JSM i badminton live på Solidsport den 21-23 februari.

Här ser du JSM i badminton live på Solidsport

Målsättningen är mycket tuff.

Ludvig Petre Olsson kommer till sitt sista JSM för att hämta hem två medaljer av högsta valör.

- Målet är att ta minst ett guld, och jag spelar ju både singel och dubbel. Vi har en bra chans i dubbel och jag har bra chans i singel, säger konstaterar Ludvig.

- Tar jag två guld så är det bra!

Han vet också vilka konkurrenter som kommer bli tuffast under den kommande helgen.

- I singel vet man aldrig hur det går. Där bli Gustav Björkler svår, liksom Filip Karlborg. De båda är födda -02 medan jag är född -01 och de två bör vara de största hoten, säger Ludvig.

Jag har varit tvåa och trea flera gånger, så det vore väldigt roligt att vinna den här gången.

I Badmintonligan så representerar Ludvig Petre Olsson Trollhättan BM, och han har spelat de flesta ligamatcherna den här säsongen.

- Det har gått okej i singel, men ännu bättre i tävlingar. Vad det beror på? Jag har kanske inte laddat lika bra inför Ligamatcher, då jag har varit iväg på tävling och sen kommit till ligan med kort tid att ladda för match. Det har inte varit optimalt, men senast mot Umeå så gick det riktigt bra, säger Ludvig.

JSM hemma i Trollhättan spelar han under speciella förutsättningar.

- Det är mitt sista JSM, och jag har aldrig tagit ett guld. Jag har varit tvåa och trea flera gånger, så det vore väldigt roligt att vinna den här gången, på hemmaplan och finaldagen på söndag är dessutom min födelsedag, säger Ludvig.

Ett par JSM-guld vore en ganska bra present, va?

- Det skulle vara fantastiskt!

Solidsport sänder JSM mellan den 21-23 februari. Sändningarna är från två av fem banor, inklusive samtliga semifinaler och finaler.

Få tillgång till alla sändningar – köp All Access

Mathias Lühr
mluhr@solidsport.comMore news

Stjärnan inför SM: “De kan ställa till det”

Foto: Bildbyrån & Torbjörn Jansson Han är bäst i Sverige men saknar fortfarande ett SM-guld. Felix Burestedt, 24, åker till Umeå för att ändra på det. - Men jag måste vara redo, det finns duktiga spelare som kan ställa till det, säger Burestedt.

Read more

Solidsport och Badmintonförbundet storsatsar på Badmintonligan

SolidSport gör tillsammans med Svenska Badmintonförbundet en omfattande satsning på Badmintonligan och de tyngsta nationella mästerskapen under 2019/2020. Samtliga ligamatcher och SM-tävlingar kommer att livesändas - och kan också komma att exponeras i Telias utbud. Ligalagens supportrar får tillgång till all dramatik, och samtidigt möjlighet att stötta utvecklingen i klubbarna. – Vi tog ett steg framåt i fjol med våra livesändningar, och det finns en stor utvecklingspotential i det här samarbetet, säger Tomas Sandö Brandt, förbundschef för Svenska Badmintonförbundet.

Read more

Halmstad vann historiskt guld efter dramatisk final

Den spännande lag-SM finalen fick tillslut två oväntade hjältar. Louise Eriksson och Sofie Holmboe Dahl vann damdubbeln i Golden Set med 11-8 och förde därmed Halmstad till sitt första SM-guld i lag. – En helt obeskrivligt känsla, en förlösning. Vi har haft detta som mål hela säsongen säger Sofie Holmboe Dahl.

Read more

"SM-guld bara en bonus"

Påvelund jagar sitt första SM-guld. Men det skulle “bara” vara en bonus. Målsättningen är nämligen bredare än så. - En stor badmintonskola där vi utvecklar konceptet och projektet Påvelunds Badminton, säger lagledaren Asger Madsen. Du ser den dramatiska finalen live på SolidSport på lördag klockan 16.30.

Read more