Vill fira födelsedag med dubbla JSM-guld

Han vill fira sitt första JSM-guld på hemmaplan i Trollhättan.
På sin nittonde födelsedag.
- Det skulle vara fantastisk, säger toppseedade Ludvig Petre Olsson, 18.
Du ser JSM i badminton live på Solidsport den 21-23 februari.

Här ser du JSM i badminton live på Solidsport

Målsättningen är mycket tuff.

Ludvig Petre Olsson kommer till sitt sista JSM för att hämta hem två medaljer av högsta valör.

- Målet är att ta minst ett guld, och jag spelar ju både singel och dubbel. Vi har en bra chans i dubbel och jag har bra chans i singel, säger konstaterar Ludvig.

- Tar jag två guld så är det bra!

Han vet också vilka konkurrenter som kommer bli tuffast under den kommande helgen.

- I singel vet man aldrig hur det går. Där bli Gustav Björkler svår, liksom Filip Karlborg. De båda är födda -02 medan jag är född -01 och de två bör vara de största hoten, säger Ludvig.

Jag har varit tvåa och trea flera gånger, så det vore väldigt roligt att vinna den här gången.

I Badmintonligan så representerar Ludvig Petre Olsson Trollhättan BM, och han har spelat de flesta ligamatcherna den här säsongen.

- Det har gått okej i singel, men ännu bättre i tävlingar. Vad det beror på? Jag har kanske inte laddat lika bra inför Ligamatcher, då jag har varit iväg på tävling och sen kommit till ligan med kort tid att ladda för match. Det har inte varit optimalt, men senast mot Umeå så gick det riktigt bra, säger Ludvig.

JSM hemma i Trollhättan spelar han under speciella förutsättningar.

- Det är mitt sista JSM, och jag har aldrig tagit ett guld. Jag har varit tvåa och trea flera gånger, så det vore väldigt roligt att vinna den här gången, på hemmaplan och finaldagen på söndag är dessutom min födelsedag, säger Ludvig.

Ett par JSM-guld vore en ganska bra present, va?

- Det skulle vara fantastiskt!

Solidsport sänder JSM mellan den 21-23 februari. Sändningarna är från två av fem banor, inklusive samtliga semifinaler och finaler.

Få tillgång till alla sändningar – köp All Access

Mathias Lühr
mluhr@solidsport.comMore news

Ny rafflande ligaomgång bjuder på toppmatch

Måndag 27 september bjuder på två intressanta matcher i Victor badmintonligan, Trollhättan-Fyrisfjädern och Aura-Täby. Matcherna följer du på Solidsport.se från klockan 18.00 i Malmö och 18.30 i Trollhättan.

Read more

Tungt prestigemöte avslutar den andra ligaomgången

Mästarlaget från 2018, Täby, bjuder in de regerande mästarna Fyrisfjädern till en sevärd tillställning i kvällens enda ligamatch. Ta del av spänningen mellan dessa storklubbar på Solidsport.se med matchstart klockan 18.

Read more

Stekhett Göteborgsderby i Victor Badmintonligan

Två nya ligamatcher spelas ikväll, varav ett rivalmöte och derby när Påvelund gästar lokalkonkurrenten Frölunda. I den andra matchen tar IFK Umeå emot Halmstad. Båda matcherna ser du via Solidsport.se med matchstart kl. 18.30.

Read more

Premiärdags för Victor Badmintonligan

Nu börjar en ny spännande säsong av den högsta serien inom svensk badminton. Den 8-9 september spelas den första och efterlängtade omgången i grundserien. Här kommer en del intressant fakta. Och kom ihåg att följa matcherna live via Solidsport.

Read more