Ta del av SVT:s finalsändning!

Vill du ta del av SVT:s sändning från finalpasset i Senior-SM i Sundsvall? Här kan du se tre spännande finaler: damdubbel, damsingel och mixeddubbel.

Senior-SM 2019 var en del av SM-veckan i Sundvall. Det betydde att tre av fem finaler på söndagen den 3 februari sändes dels på SVTPlay, dels i vissa delar under Vinterstudion i SVT1.

Alla övriga matcher under SM sändes via Solidsport. Det vill säga kvalmatcherna på fredagen, de inledande omgångarna under lördagen, och semifinalpasset på söndagen. Även herrsingelfinalen och herrdubbelfinalen sändes via Solidsport. Alla de matcherna hittar du här på Solidsport, och det bjuds på högkvalitativ och intensiv badminton. 

Men finalerna i damdubbel, damsingel och mixed gick i SVT, med Chris Härenstam som kommentator och Boxiao Pan, förbundskapten för U15, som expertkommentator.

Här kan du gå vidare till SVTPlay för att se de tre matcherna:

Damdubbel: Emma Karlsson/Johanna Magnusson, Aura – Moa Sjöö/Tilda Sjöö, Fyrisfjädern.

Damsingel: Ashwathi Pillai, Täby – Rebecca Kuhl, Täby.

Mixeddubbel: Melker Z-Bexell/Tilda Sjöö, Fyrisfjädern – Hermansah/Clara Nistad, Täby.

Bildtext: Emma Karlsson och Johanna Magnusson vann SM-guld i damdubbel. Foto: Torbjörn Jansson.

More news

Halmstad vann historiskt guld efter dramatisk final

Den spännande lag-SM finalen fick tillslut två oväntade hjältar. Louise Eriksson och Sofie Holmboe Dahl vann damdubbeln i Golden Set med 11-8 och förde därmed Halmstad till sitt första SM-guld i lag. – En helt obeskrivligt känsla, en förlösning. Vi har haft detta som mål hela säsongen säger Sofie Holmboe Dahl.

Read more

"SM-guld bara en bonus"

Påvelund jagar sitt första SM-guld. Men det skulle “bara” vara en bonus. Målsättningen är nämligen bredare än så. - En stor badmintonskola där vi utvecklar konceptet och projektet Påvelunds Badminton, säger lagledaren Asger Madsen. Du ser den dramatiska finalen live på SolidSport på lördag klockan 16.30.

Read more

Ovisst finaldrama på SolidSport

Två klubbar som går för sitt första SM-guld. Den svårtippade finalen mellan Halmstad mot Påvelund är redan historisk. Och singelettan Felix Burestedt, 24, vet vad som lär krävas av honom för ta sitt Halmstad hela vägen. - Det blir viktigt att jag gör det jag ska, säger Burestedt. Du ser finaldramat live på SolidSport nu på lördag klockan 16.30.

Read more

Livesänd badminton från SM hela helgen

På fredag klockan 12.50 startar livesändningen från senior-SM i Sundsvall. Fem kameror bevakar de fem banorna där kvalmatcherna spelas. Logga enkelt och gratis in på Badminton Swedens webbkanal så får du även på avstånd vara nära dramatiken.

Read more