Ta del av SVT:s finalsändning!

Vill du ta del av SVT:s sändning från finalpasset i Senior-SM i Sundsvall? Här kan du se tre spännande finaler: damdubbel, damsingel och mixeddubbel.

Senior-SM 2019 var en del av SM-veckan i Sundvall. Det betydde att tre av fem finaler på söndagen den 3 februari sändes dels på SVTPlay, dels i vissa delar under Vinterstudion i SVT1.

Alla övriga matcher under SM sändes via Solidsport. Det vill säga kvalmatcherna på fredagen, de inledande omgångarna under lördagen, och semifinalpasset på söndagen. Även herrsingelfinalen och herrdubbelfinalen sändes via Solidsport. Alla de matcherna hittar du här på Solidsport, och det bjuds på högkvalitativ och intensiv badminton. 

Men finalerna i damdubbel, damsingel och mixed gick i SVT, med Chris Härenstam som kommentator och Boxiao Pan, förbundskapten för U15, som expertkommentator.

Här kan du gå vidare till SVTPlay för att se de tre matcherna:

Damdubbel: Emma Karlsson/Johanna Magnusson, Aura – Moa Sjöö/Tilda Sjöö, Fyrisfjädern.

Damsingel: Ashwathi Pillai, Täby – Rebecca Kuhl, Täby.

Mixeddubbel: Melker Z-Bexell/Tilda Sjöö, Fyrisfjädern – Hermansah/Clara Nistad, Täby.

Bildtext: Emma Karlsson och Johanna Magnusson vann SM-guld i damdubbel. Foto: Torbjörn Jansson.

More news

Vill fira födelsedag med dubbla JSM-guld

Han vill fira sitt första JSM-guld på hemmaplan i Trollhättan. På sin nittonde födelsedag. - Det skulle vara fantastisk, säger toppseedade Ludvig Petre Olsson, 18. Du ser JSM i badminton live på Solidsport den 21-23 februari.

Read more

Stjärnan inför SM: “De kan ställa till det”

Foto: Bildbyrån & Torbjörn Jansson Han är bäst i Sverige men saknar fortfarande ett SM-guld. Felix Burestedt, 24, åker till Umeå för att ändra på det. - Men jag måste vara redo, det finns duktiga spelare som kan ställa till det, säger Burestedt.

Read more

Solidsport och Badmintonförbundet storsatsar på Badmintonligan

SolidSport gör tillsammans med Svenska Badmintonförbundet en omfattande satsning på Badmintonligan och de tyngsta nationella mästerskapen under 2019/2020. Samtliga ligamatcher och SM-tävlingar kommer att livesändas - och kan också komma att exponeras i Telias utbud. Ligalagens supportrar får tillgång till all dramatik, och samtidigt möjlighet att stötta utvecklingen i klubbarna. – Vi tog ett steg framåt i fjol med våra livesändningar, och det finns en stor utvecklingspotential i det här samarbetet, säger Tomas Sandö Brandt, förbundschef för Svenska Badmintonförbundet.

Read more

Halmstad vann historiskt guld efter dramatisk final

Den spännande lag-SM finalen fick tillslut två oväntade hjältar. Louise Eriksson och Sofie Holmboe Dahl vann damdubbeln i Golden Set med 11-8 och förde därmed Halmstad till sitt första SM-guld i lag. – En helt obeskrivligt känsla, en förlösning. Vi har haft detta som mål hela säsongen säger Sofie Holmboe Dahl.

Read more