Ta del av SVT:s finalsändning!

Vill du ta del av SVT:s sändning från finalpasset i Senior-SM i Sundsvall? Här kan du se tre spännande finaler: damdubbel, damsingel och mixeddubbel.

Senior-SM 2019 var en del av SM-veckan i Sundvall. Det betydde att tre av fem finaler på söndagen den 3 februari sändes dels på SVTPlay, dels i vissa delar under Vinterstudion i SVT1.

Alla övriga matcher under SM sändes via Solidsport. Det vill säga kvalmatcherna på fredagen, de inledande omgångarna under lördagen, och semifinalpasset på söndagen. Även herrsingelfinalen och herrdubbelfinalen sändes via Solidsport. Alla de matcherna hittar du här på Solidsport, och det bjuds på högkvalitativ och intensiv badminton. 

Men finalerna i damdubbel, damsingel och mixed gick i SVT, med Chris Härenstam som kommentator och Boxiao Pan, förbundskapten för U15, som expertkommentator.

Här kan du gå vidare till SVTPlay för att se de tre matcherna:

Damdubbel: Emma Karlsson/Johanna Magnusson, Aura – Moa Sjöö/Tilda Sjöö, Fyrisfjädern.

Damsingel: Ashwathi Pillai, Täby – Rebecca Kuhl, Täby.

Mixeddubbel: Melker Z-Bexell/Tilda Sjöö, Fyrisfjädern – Hermansah/Clara Nistad, Täby.

Bildtext: Emma Karlsson och Johanna Magnusson vann SM-guld i damdubbel. Foto: Torbjörn Jansson.

More news

Livesänd badminton från SM hela helgen

På fredag klockan 12.50 startar livesändningen från senior-SM i Sundsvall. Fem kameror bevakar de fem banorna där kvalmatcherna spelas. Logga enkelt och gratis in på Badminton Swedens webbkanal så får du även på avstånd vara nära dramatiken.

Read more

Oron försvann efter OS-guldet

På väg mot stjärnorna i badmintonvärlden såg supertalangen lyckligt ohejdbar ut. Men under ytan så gnagde oron och nervositeten i Ashwathi Pillai, 18. Stress och destruktiva tankar kunde ta över hennes matcher. Jobbiga känslor som nu förbytts till verklig lycka när jakten mot OS i Tokyo tar ny fart. - OS blev en vändpunkt. Det är glädjen jag hittat på riktigt nu, förklarar Pillai inför SM i Sundsvall 1-3 februari.

Read more

Den svåra vägen tillbaka till toppen

Han vann EM-silver, gjorde sig till ett OS-hopp och flög med i världseliten i badminton. Så kom den svåra skadan och ryckte undan karriären under fötterna på Henri Hurskainen, 32. 21 månader senare är han tillbaka, lagom till SM i Sundsvall den 1-3 februari som livesänds på SolidSport. Med en målsättning: - Jag vill vara lika bra som innan skadan. Jag vill till och med bli bättre!

Read more

Hela klubben laddar för SM-fest!

För lilla Bergsåkers badmintonklubb är SM-arrangemanget i samband med SM-veckan helt fantastiskt och samtidigt en utmaning som ställer höga krav på organisationen och på ideell kraft. Inte minst gäller detta när hela arrangemanget ska direktsändas på webben och i tv!

Read more