Stjärnan inför SM: “De kan ställa till det”

Foto: Bildbyrån & Torbjörn Jansson

Han är bäst i Sverige men saknar fortfarande ett SM-guld.
Felix Burestedt, 24, åker till Umeå för att ändra på det.
- Men jag måste vara redo, det finns duktiga spelare som kan ställa till det, säger Burestedt.

Se SM i badminton - live på Solidsport

Sverigeetta och rankad som nummer 57 i världen.

Det gör Halmstads Felix Burestedt till favorit när helgens SM i Umeå ska avgöras.

Och det är en titel han fortfarande saknar.

- Jag vill åka dit och göra så bra jag kan, och jag försöker att inte tänka på det här med “bäst rankade spelare”. Jag ska göra mitt bästa, men sticker inte under stol med att jag vill ha ett SM-guld. Det vill nog alla, säger Burestedt.

Konkurrensen kommer från alla håll, både från yngre hungriga talanger och erfarna veteraner.

- Jacob Nilsson och Andy Tsai, jag har haft tuffa matcher mot både dem tidigare. Sen finns där som sagt några äldre spelare också, Henri Hurskainen har ändå visat upp en hög nivå och har fortfarande lite i sig, säger Burestedt.

Jag måste vara redo, det finns duktiga spelare som kan ställa till det. Jag måste vara redo i varje match.

Felix Burestedt har samlat på sig en hel del internationell rutin, och han ser en spännande yngre generation som är på väg uppåt i Sverige.

Både på herr och damsidan.

- Jag har sett Johan (Azelius, född 2000) spela, och han verkar riktigt bra, Gustav Björkler (född 2002) verkar också jätteduktig liksom Ludvig Olsson (född 2001). SM är en speciell turnering, det är många som vill mycket så det kommer att bli en intressant och rolig tävling.

- När det kommer till tjejerna så är ju Edit Urell (född 2003) och Cecilia Wang (född 2002) intressanta spelare som redan nått långt i internationella juniortävlingar.

Felix Burestedt avslutar:

- Det finns helt klart potential i svensk badminton, intressanta talanger - den handlar det om att hjälpa dessa att ta nästa steg i karriären.

Se SM i badminton - live på Solidsport

Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com


More news

Så livesänds Veteran-SM i badminton

Den 27-29 mars spelas Veteran-SM i badminton i Tranås med omkring 250 deltagare. Här är information om årets livesändningar.

Read more

Vill fira födelsedag med dubbla JSM-guld

Han vill fira sitt första JSM-guld på hemmaplan i Trollhättan. På sin nittonde födelsedag. - Det skulle vara fantastisk, säger toppseedade Ludvig Petre Olsson, 18. Du ser JSM i badminton live på Solidsport den 21-23 februari.

Read more

Solidsport och Badmintonförbundet storsatsar på Badmintonligan

SolidSport gör tillsammans med Svenska Badmintonförbundet en omfattande satsning på Badmintonligan och de tyngsta nationella mästerskapen under 2019/2020. Samtliga ligamatcher och SM-tävlingar kommer att livesändas - och kan också komma att exponeras i Telias utbud. Ligalagens supportrar får tillgång till all dramatik, och samtidigt möjlighet att stötta utvecklingen i klubbarna. – Vi tog ett steg framåt i fjol med våra livesändningar, och det finns en stor utvecklingspotential i det här samarbetet, säger Tomas Sandö Brandt, förbundschef för Svenska Badmintonförbundet.

Read more

Halmstad vann historiskt guld efter dramatisk final

Den spännande lag-SM finalen fick tillslut två oväntade hjältar. Louise Eriksson och Sofie Holmboe Dahl vann damdubbeln i Golden Set med 11-8 och förde därmed Halmstad till sitt första SM-guld i lag. – En helt obeskrivligt känsla, en förlösning. Vi har haft detta som mål hela säsongen säger Sofie Holmboe Dahl.

Read more