Stjärnan inför SM: “De kan ställa till det”

Foto: Bildbyrån & Torbjörn Jansson

Han är bäst i Sverige men saknar fortfarande ett SM-guld.
Felix Burestedt, 24, åker till Umeå för att ändra på det.
- Men jag måste vara redo, det finns duktiga spelare som kan ställa till det, säger Burestedt.

Se SM i badminton - live på Solidsport

Sverigeetta och rankad som nummer 57 i världen.

Det gör Halmstads Felix Burestedt till favorit när helgens SM i Umeå ska avgöras.

Och det är en titel han fortfarande saknar.

- Jag vill åka dit och göra så bra jag kan, och jag försöker att inte tänka på det här med “bäst rankade spelare”. Jag ska göra mitt bästa, men sticker inte under stol med att jag vill ha ett SM-guld. Det vill nog alla, säger Burestedt.

Konkurrensen kommer från alla håll, både från yngre hungriga talanger och erfarna veteraner.

- Jacob Nilsson och Andy Tsai, jag har haft tuffa matcher mot både dem tidigare. Sen finns där som sagt några äldre spelare också, Henri Hurskainen har ändå visat upp en hög nivå och har fortfarande lite i sig, säger Burestedt.

Jag måste vara redo, det finns duktiga spelare som kan ställa till det. Jag måste vara redo i varje match.

Felix Burestedt har samlat på sig en hel del internationell rutin, och han ser en spännande yngre generation som är på väg uppåt i Sverige.

Både på herr och damsidan.

- Jag har sett Johan (Azelius, född 2000) spela, och han verkar riktigt bra, Gustav Björkler (född 2002) verkar också jätteduktig liksom Ludvig Olsson (född 2001). SM är en speciell turnering, det är många som vill mycket så det kommer att bli en intressant och rolig tävling.

- När det kommer till tjejerna så är ju Edit Urell (född 2003) och Cecilia Wang (född 2002) intressanta spelare som redan nått långt i internationella juniortävlingar.

Felix Burestedt avslutar:

- Det finns helt klart potential i svensk badminton, intressanta talanger - den handlar det om att hjälpa dessa att ta nästa steg i karriären.

Se SM i badminton - live på Solidsport

Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com


More news

Ny rafflande ligaomgång bjuder på toppmatch

Måndag 27 september bjuder på två intressanta matcher i Victor badmintonligan, Trollhättan-Fyrisfjädern och Aura-Täby. Matcherna följer du på Solidsport.se från klockan 18.00 i Malmö och 18.30 i Trollhättan.

Read more

Tungt prestigemöte avslutar den andra ligaomgången

Mästarlaget från 2018, Täby, bjuder in de regerande mästarna Fyrisfjädern till en sevärd tillställning i kvällens enda ligamatch. Ta del av spänningen mellan dessa storklubbar på Solidsport.se med matchstart klockan 18.

Read more

Stekhett Göteborgsderby i Victor Badmintonligan

Två nya ligamatcher spelas ikväll, varav ett rivalmöte och derby när Påvelund gästar lokalkonkurrenten Frölunda. I den andra matchen tar IFK Umeå emot Halmstad. Båda matcherna ser du via Solidsport.se med matchstart kl. 18.30.

Read more

Premiärdags för Victor Badmintonligan

Nu börjar en ny spännande säsong av den högsta serien inom svensk badminton. Den 8-9 september spelas den första och efterlängtade omgången i grundserien. Här kommer en del intressant fakta. Och kom ihåg att följa matcherna live via Solidsport.

Read more