Stekhett Göteborgsderby i Victor Badmintonligan

Två nya ligamatcher spelas ikväll, varav ett rivalmöte och derby när Påvelund gästar lokalkonkurrenten Frölunda. I den andra matchen tar IFK Umeå emot Halmstad. Båda matcherna ser du via Solidsport.se med matchstart kl. 18.30.

Västra Frölunda-Påvelund

Det finns alltid en rejäl spänning i luften när Västra Frölunda och Påvelund ställs mot varandra. Västra Frölunda vann senast lagen möttes i förra säsongens mellanseriespel och lär vilja upprepa det scenariot. Inför hösten har man spetsat till sitt lag med dansken Axel Parkhöi som imponerade stort med två vinster i premiärförlusten mot Fyrisfjädern. Även Påvelund har som vanligt värvat till sig några nya danska spelare där främst 18-årige Christopher Vittoriani utmärkte sig senast i förlustmatchen mot Trollhättan. De inledande förlusterna i båda lägren innebär också att två revanschsugna lag kommer att slåss om ligaspelets första seger, men också känslan av att få vara bäst i stan för tillfället.

IFK Umeå-Halmstad

På nordligare breddgrader spelas kvällens andra match mellan IFK Umeå och Halmstad. Här är det hemmalaget Umeå som vill få lite upprättelse efter en svagare inledning på säsongen. Laget föll stort borta mot Aura, men i skrivande stund verkar det som de får tillbaka sin viktige kugge Johan Azelius som missade premiären på grund av sjukdom. Azelius kommer att ta ett beslut efter förmiddagens värmning.

I Halmstad är självförtroendet på topp efter en 4-2 seger inför hemmapubliken i Söndrumshallen. Laget fick bästa möjliga start på säsongen och deras danska herrspelare var tillbaka för att leverera direkt. Ett riktigt spännande danskt-indonesiskt möte är förmodligen att vänta när Umeås succéspelare från Indonesien Andi Fadel Muhammad lär få ta sig an den näst intill förlustfrie dansken Rasmus Messerschmidt i en av herrsinglarna.

Vi önskar alla inblandade lycka till!

Kom ihåg att matcherna går att följa på Solidsport.se med start kl.18.30.

More news

Ny rafflande ligaomgång bjuder på toppmatch

Måndag 27 september bjuder på två intressanta matcher i Victor badmintonligan, Trollhättan-Fyrisfjädern och Aura-Täby. Matcherna följer du på Solidsport.se från klockan 18.00 i Malmö och 18.30 i Trollhättan.

Read more

Tungt prestigemöte avslutar den andra ligaomgången

Mästarlaget från 2018, Täby, bjuder in de regerande mästarna Fyrisfjädern till en sevärd tillställning i kvällens enda ligamatch. Ta del av spänningen mellan dessa storklubbar på Solidsport.se med matchstart klockan 18.

Read more

Premiärdags för Victor Badmintonligan

Nu börjar en ny spännande säsong av den högsta serien inom svensk badminton. Den 8-9 september spelas den första och efterlängtade omgången i grundserien. Här kommer en del intressant fakta. Och kom ihåg att följa matcherna live via Solidsport.

Read more

Följ semifinaler och finaler i Junior-SM

För tredje gången på fem år arrangerar IFK Umeå badmintonklubb junior-SM. Föreningen välkomnar därmed på nytt Sveriges främsta U19-spelare till staden, där tuffa medaljstrider kommer att utspela sig mellan den 3:e och 5:e september.

Read more