Solidsport och Badmintonförbundet storsatsar på Badmintonligan

SolidSport gör tillsammans med Svenska Badmintonförbundet en omfattande satsning på Badmintonligan och de tyngsta nationella mästerskapen under 2019/2020. Samtliga ligamatcher och SM-tävlingar kommer att livesändas - och kan också komma att exponeras i Telias utbud. Ligalagens supportrar får tillgång till all dramatik, och samtidigt möjlighet att stötta utvecklingen i klubbarna.
– Vi tog ett steg framåt i fjol med våra livesändningar, och det finns en stor utvecklingspotential i det här samarbetet, säger Tomas Sandö Brandt, förbundschef för Svenska Badmintonförbundet.

Det finns verkligen utvecklingspotential i det här samarbetet med SolidSport

Du hittar allt från Badmintonligan och alla klubbars kanaler via ligakanalen - HÄR!

Klubbarnas silly season har avtagit och fokus riktas nu mot ligastarten den 9 september.
Klart är att det är en intressant säsong som väntar, i en liga med många nya ansikten och där Halmstad ska försvara sin SM-titel. Det kommer också vara en säsong där svensk badminton exponeras på ett sätt som aldrig tidigare.

Samtliga matcher från Badmintonligan (drygt 110 matcher totalt) kommer att livesändas på SolidSport.
Det kommer även alla de tyngre nationella mästerskapen, allt från senior-SM i Umeå och lag-SM - ner till junior-SM.
SolidSport kommer även vara tillgänglig som potentiell producent av tyngre evenemang, som under fjolårets lag-SM.

– Förra säsongen var första året när vi streamade alla matcher, och bara det var ett stort steg framåt. Det finns verkligen utvecklingspotential i det här samarbetet med SolidSport, säger Tomas Sandö Brandt.

Nu lanseras även en ligalösning hos SolidSport - skräddarsydd för lagens supportrar - vilken gör det möjligt att via livesändningarna följa just sitt lag i allsvenskan på både hemma- och bortaplan. 

Vi hoppas och tror verkligen att det här upplägget ska leda till en utveckling hos klubbarna.

Man anmäler sig som Månadssupporter på lagens respektive SolidSport-kanal, betalar 49 kronor i månaden - och supportrarna ska då veta att deras bidrag hamnar hos den förening man stöttar och vill se utvecklas.

De klubbar med flest Månadssupportar kommer alltså att gynnas mest ekonomiskt. 

– Vi hoppas och tror verkligen att det här upplägget ska leda till en utveckling hos klubbarna. Vi ser det som en mycket intressant möjlighet, säger Tomas Sandö Brandt.

Det är också en fin chans för klubbarna att visa upp sin ungdomsverksamhet, sända matcher och turneringar som man arrangerar under säsongen. Att hela föreningen ska kunna dra nytta av den här satsningen, det är målsättningen.

SolidSports vd Tobias Thalbäck ser fram emot en säsong där man tillsammans med Svenska Badmintonförbundet bryter ny mark för sporten i Sverige.

– Vi delar Badmintonförbundets åsikt om att det finns potential i det här samarbetet, det är en spännande säsong som väntar runt hörnet. Vi är glada över att man ser värdet i sin sport och samtidigt vill göra supportrarna delaktiga i föreningarnas progress - det är ju SolidSports hela idé

Du hittar all badminton och alla klubbar via Badmintonförbundets egen Solidsport-kanal här.

TEXT: Mathias Lühr
mluhr@solidsport.com

More news

Vill fira födelsedag med dubbla JSM-guld

Han vill fira sitt första JSM-guld på hemmaplan i Trollhättan. På sin nittonde födelsedag. - Det skulle vara fantastisk, säger toppseedade Ludvig Petre Olsson, 18. Du ser JSM i badminton live på Solidsport den 21-23 februari.

Read more

Stjärnan inför SM: “De kan ställa till det”

Foto: Bildbyrån & Torbjörn Jansson Han är bäst i Sverige men saknar fortfarande ett SM-guld. Felix Burestedt, 24, åker till Umeå för att ändra på det. - Men jag måste vara redo, det finns duktiga spelare som kan ställa till det, säger Burestedt.

Read more

Halmstad vann historiskt guld efter dramatisk final

Den spännande lag-SM finalen fick tillslut två oväntade hjältar. Louise Eriksson och Sofie Holmboe Dahl vann damdubbeln i Golden Set med 11-8 och förde därmed Halmstad till sitt första SM-guld i lag. – En helt obeskrivligt känsla, en förlösning. Vi har haft detta som mål hela säsongen säger Sofie Holmboe Dahl.

Read more

"SM-guld bara en bonus"

Påvelund jagar sitt första SM-guld. Men det skulle “bara” vara en bonus. Målsättningen är nämligen bredare än så. - En stor badmintonskola där vi utvecklar konceptet och projektet Påvelunds Badminton, säger lagledaren Asger Madsen. Du ser den dramatiska finalen live på SolidSport på lördag klockan 16.30.

Read more