"SM-guld bara en bonus"

Påvelund jagar sitt första SM-guld.
Men det skulle “bara” vara en bonus.
Målsättningen är nämligen bredare än så.
- En stor badmintonskola där vi utvecklar konceptet och projektet Påvelunds Badminton, säger lagledaren Asger Madsen.
Du ser den dramatiska finalen live på SolidSport på lördag klockan 16.30.

Säsongens höjdpunkt är nära.

När Påvelund tar sig an Halmstad i lördagens SM-final i badminton så är det två klubbar som båda jagar sina första mästerskapstitlar, och utgången känns extremt oviss.

Men om ett SM-guld skulle vara både historisk och en efterlängtad höjdare, så är Påvelunds framtidsplaner bredare än så.

Den här säsongen är viktig, men också bara ett steg på vägen.

- Vi har fått möjligheten att visa våra unga spelare och deras föräldrar hur riktigt bra badminton ska spelas. Därmed inspirerar vi dessa medlemmar att träna än mera och samtidigt har vi skapat en identitet och uppmärksamhet kring klubben och badminton i stort i närområdet och Göteborg, säger Asger Madsen.

Vi börjar skapa en vinnarkultur och en tro på oss själva.

Påvelund har skapat framgångar under säsongen med hjälp sina danska nyckelspelare, som Line Christophersen, Frederik Colberg och Mette Paulsen.

- Allt bottnar i en stor Badmintonskola där vi utvecklar konceptet och projektet Påvelunds Badminton. Vi vill skapa en hype kring våra arrangemang och vårt lag. I en nära framtid vill vi ta in våra egna spelare i laget, och där är jag som ansvarig en garant. Men just nu behöver vi och Sverige så mycket influenser som möjligt från starkare länder, annars dör serien ut, säger Madsen.

Vad skulle det betyda för Påvelund att vinna ett SM-guld nu?

- Vi ser det som en viktig del i vår strategi att vara i SM-final och vinner vi så är det bara en bonus. Det kan vi då använda i vår marknadsföring i vårt närområdet i västra Göteborg, avslutar Asger Madsen.


Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com

More news

Så livesänds Veteran-SM i badminton

Den 27-29 mars spelas Veteran-SM i badminton i Tranås med omkring 250 deltagare. Här är information om årets livesändningar.

Read more

Vill fira födelsedag med dubbla JSM-guld

Han vill fira sitt första JSM-guld på hemmaplan i Trollhättan. På sin nittonde födelsedag. - Det skulle vara fantastisk, säger toppseedade Ludvig Petre Olsson, 18. Du ser JSM i badminton live på Solidsport den 21-23 februari.

Read more

Stjärnan inför SM: “De kan ställa till det”

Foto: Bildbyrån & Torbjörn Jansson Han är bäst i Sverige men saknar fortfarande ett SM-guld. Felix Burestedt, 24, åker till Umeå för att ändra på det. - Men jag måste vara redo, det finns duktiga spelare som kan ställa till det, säger Burestedt.

Read more

Solidsport och Badmintonförbundet storsatsar på Badmintonligan

SolidSport gör tillsammans med Svenska Badmintonförbundet en omfattande satsning på Badmintonligan och de tyngsta nationella mästerskapen under 2019/2020. Samtliga ligamatcher och SM-tävlingar kommer att livesändas - och kan också komma att exponeras i Telias utbud. Ligalagens supportrar får tillgång till all dramatik, och samtidigt möjlighet att stötta utvecklingen i klubbarna. – Vi tog ett steg framåt i fjol med våra livesändningar, och det finns en stor utvecklingspotential i det här samarbetet, säger Tomas Sandö Brandt, förbundschef för Svenska Badmintonförbundet.

Read more