"SM-guld bara en bonus"

Påvelund jagar sitt första SM-guld.
Men det skulle “bara” vara en bonus.
Målsättningen är nämligen bredare än så.
- En stor badmintonskola där vi utvecklar konceptet och projektet Påvelunds Badminton, säger lagledaren Asger Madsen.
Du ser den dramatiska finalen live på SolidSport på lördag klockan 16.30.

Säsongens höjdpunkt är nära.

När Påvelund tar sig an Halmstad i lördagens SM-final i badminton så är det två klubbar som båda jagar sina första mästerskapstitlar, och utgången känns extremt oviss.

Men om ett SM-guld skulle vara både historisk och en efterlängtad höjdare, så är Påvelunds framtidsplaner bredare än så.

Den här säsongen är viktig, men också bara ett steg på vägen.

- Vi har fått möjligheten att visa våra unga spelare och deras föräldrar hur riktigt bra badminton ska spelas. Därmed inspirerar vi dessa medlemmar att träna än mera och samtidigt har vi skapat en identitet och uppmärksamhet kring klubben och badminton i stort i närområdet och Göteborg, säger Asger Madsen.

Vi börjar skapa en vinnarkultur och en tro på oss själva.

Påvelund har skapat framgångar under säsongen med hjälp sina danska nyckelspelare, som Line Christophersen, Frederik Colberg och Mette Paulsen.

- Allt bottnar i en stor Badmintonskola där vi utvecklar konceptet och projektet Påvelunds Badminton. Vi vill skapa en hype kring våra arrangemang och vårt lag. I en nära framtid vill vi ta in våra egna spelare i laget, och där är jag som ansvarig en garant. Men just nu behöver vi och Sverige så mycket influenser som möjligt från starkare länder, annars dör serien ut, säger Madsen.

Vad skulle det betyda för Påvelund att vinna ett SM-guld nu?

- Vi ser det som en viktig del i vår strategi att vara i SM-final och vinner vi så är det bara en bonus. Det kan vi då använda i vår marknadsföring i vårt närområdet i västra Göteborg, avslutar Asger Madsen.


Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com

More news

Solidsport och Badmintonförbundet storsatsar på Badmintonligan

SolidSport gör tillsammans med Svenska Badmintonförbundet en omfattande satsning på Badmintonligan och de tyngsta nationella mästerskapen under 2019/2020. Samtliga ligamatcher och SM-tävlingar kommer att livesändas - och kan också komma att exponeras i Telias utbud. Ligalagens supportrar får tillgång till all dramatik, och samtidigt möjlighet att stötta utvecklingen i klubbarna. – Vi tog ett steg framåt i fjol med våra livesändningar, och det finns en stor utvecklingspotential i det här samarbetet, säger Tomas Sandö Brandt, förbundschef för Svenska Badmintonförbundet.

Read more

Halmstad vann historiskt guld efter dramatisk final

Den spännande lag-SM finalen fick tillslut två oväntade hjältar. Louise Eriksson och Sofie Holmboe Dahl vann damdubbeln i Golden Set med 11-8 och förde därmed Halmstad till sitt första SM-guld i lag. – En helt obeskrivligt känsla, en förlösning. Vi har haft detta som mål hela säsongen säger Sofie Holmboe Dahl.

Read more

Ovisst finaldrama på SolidSport

Två klubbar som går för sitt första SM-guld. Den svårtippade finalen mellan Halmstad mot Påvelund är redan historisk. Och singelettan Felix Burestedt, 24, vet vad som lär krävas av honom för ta sitt Halmstad hela vägen. - Det blir viktigt att jag gör det jag ska, säger Burestedt. Du ser finaldramat live på SolidSport nu på lördag klockan 16.30.

Read more

Ta del av SVT:s finalsändning!

Vill du ta del av SVT:s sändning från finalpasset i Senior-SM i Sundsvall? Här kan du se tre spännande finaler: damdubbel, damsingel och mixeddubbel.

Read more