"SM-guld bara en bonus"

Påvelund jagar sitt första SM-guld.
Men det skulle “bara” vara en bonus.
Målsättningen är nämligen bredare än så.
- En stor badmintonskola där vi utvecklar konceptet och projektet Påvelunds Badminton, säger lagledaren Asger Madsen.
Du ser den dramatiska finalen live på SolidSport på lördag klockan 16.30.

Säsongens höjdpunkt är nära.

När Påvelund tar sig an Halmstad i lördagens SM-final i badminton så är det två klubbar som båda jagar sina första mästerskapstitlar, och utgången känns extremt oviss.

Men om ett SM-guld skulle vara både historisk och en efterlängtad höjdare, så är Påvelunds framtidsplaner bredare än så.

Den här säsongen är viktig, men också bara ett steg på vägen.

- Vi har fått möjligheten att visa våra unga spelare och deras föräldrar hur riktigt bra badminton ska spelas. Därmed inspirerar vi dessa medlemmar att träna än mera och samtidigt har vi skapat en identitet och uppmärksamhet kring klubben och badminton i stort i närområdet och Göteborg, säger Asger Madsen.

Vi börjar skapa en vinnarkultur och en tro på oss själva.

Påvelund har skapat framgångar under säsongen med hjälp sina danska nyckelspelare, som Line Christophersen, Frederik Colberg och Mette Paulsen.

- Allt bottnar i en stor Badmintonskola där vi utvecklar konceptet och projektet Påvelunds Badminton. Vi vill skapa en hype kring våra arrangemang och vårt lag. I en nära framtid vill vi ta in våra egna spelare i laget, och där är jag som ansvarig en garant. Men just nu behöver vi och Sverige så mycket influenser som möjligt från starkare länder, annars dör serien ut, säger Madsen.

Vad skulle det betyda för Påvelund att vinna ett SM-guld nu?

- Vi ser det som en viktig del i vår strategi att vara i SM-final och vinner vi så är det bara en bonus. Det kan vi då använda i vår marknadsföring i vårt närområdet i västra Göteborg, avslutar Asger Madsen.


Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com

More news

Ny rafflande ligaomgång bjuder på toppmatch

Måndag 27 september bjuder på två intressanta matcher i Victor badmintonligan, Trollhättan-Fyrisfjädern och Aura-Täby. Matcherna följer du på Solidsport.se från klockan 18.00 i Malmö och 18.30 i Trollhättan.

Read more

Tungt prestigemöte avslutar den andra ligaomgången

Mästarlaget från 2018, Täby, bjuder in de regerande mästarna Fyrisfjädern till en sevärd tillställning i kvällens enda ligamatch. Ta del av spänningen mellan dessa storklubbar på Solidsport.se med matchstart klockan 18.

Read more

Stekhett Göteborgsderby i Victor Badmintonligan

Två nya ligamatcher spelas ikväll, varav ett rivalmöte och derby när Påvelund gästar lokalkonkurrenten Frölunda. I den andra matchen tar IFK Umeå emot Halmstad. Båda matcherna ser du via Solidsport.se med matchstart kl. 18.30.

Read more

Premiärdags för Victor Badmintonligan

Nu börjar en ny spännande säsong av den högsta serien inom svensk badminton. Den 8-9 september spelas den första och efterlängtade omgången i grundserien. Här kommer en del intressant fakta. Och kom ihåg att följa matcherna live via Solidsport.

Read more