Ovisst finaldrama på SolidSport

Två klubbar som går för sitt första SM-guld.
Den svårtippade finalen mellan Halmstad mot Påvelund är redan historisk.
Och singelettan Felix Burestedt, 24, vet vad som lär krävas av honom för ta sitt Halmstad hela vägen.
- Det blir viktigt att jag gör det jag ska, säger Burestedt.
Du ser finaldramat live på SolidSport nu på lördag klockan 16.30.

Spelarna gör resan till Uppsala under lördagen.

Med sig tar man allt stöd, alla känslor och alla lyckönskningar från en stolt förening som väntat länge på denna chans.

Felix Burestedt, rankad som nummer 90 i världen och med träningsbasen i Danmark, försöker beskriva vad den här SM-finalen betyder för honom själv och för Halmstad BK.

- För oss spelare så är det jäkligt roligt. För mig som spelat i Halmstad sedan jag var tolv år gammal så är det väldigt stort på ett annat sätt kunna vinna det här åt klubben, säger Burestedt. 

- Klubben som jobbade sig upp i högsta ligan för två säsonger sen. Som etablerat sig i toppen och nu är i final. Det är givetvis jättestort och det är så många som är inblandade, och hjälper till. 

Hela klubben ser så mycket fram emot den här SM-finalen.

Påvelund jagar precis som ni klubbens första SM-guld, hur ser du på chanserna i finalen?

- Alltså, det är ett jättebra lag. Påvelund är det lag som många hållit lite som favoriter genom hela säsongen. Ett bra blandlag, med en bra damsida och flera duktiga danskar, Det blir verkligen ingen lätt uppgift, säger Burestedt.

- Vi vill vinna väldigt mycket. Vi är glada över att vara i final, men känner också att vi har en verklig chans den här säsongen. Sen vet vi att det kommer bli väldigt tufft och finalen kan mycket väl avgöras i ett “Golden set”.

Felix Burestedt vet att han som “singeletta” för Halmstad bär på ett tungt ansvar i finalen.

Att han kan komma att bli tungan på vågen.

- Om man ska försöka förutspå finalen så blir vi lite av favoriter i tre herrmatcher och lite av “underdogs” i dammatcherna, och så ser det jämnt ut i mixed. För att det inte ska gå till “Golden set” så måste vi hålla matcherna där vi är lite favoritrer. Vi får nte ge bort något. 

- Så, ja, min insats kan bli avgörande.


Se båda finalmatcherna live på SolidSport.
Klicka här för att komma till sändningarna.


Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com


More news

Vill fira födelsedag med dubbla JSM-guld

Han vill fira sitt första JSM-guld på hemmaplan i Trollhättan. På sin nittonde födelsedag. - Det skulle vara fantastisk, säger toppseedade Ludvig Petre Olsson, 18. Du ser JSM i badminton live på Solidsport den 21-23 februari.

Read more

Stjärnan inför SM: “De kan ställa till det”

Foto: Bildbyrån & Torbjörn Jansson Han är bäst i Sverige men saknar fortfarande ett SM-guld. Felix Burestedt, 24, åker till Umeå för att ändra på det. - Men jag måste vara redo, det finns duktiga spelare som kan ställa till det, säger Burestedt.

Read more

Solidsport och Badmintonförbundet storsatsar på Badmintonligan

SolidSport gör tillsammans med Svenska Badmintonförbundet en omfattande satsning på Badmintonligan och de tyngsta nationella mästerskapen under 2019/2020. Samtliga ligamatcher och SM-tävlingar kommer att livesändas - och kan också komma att exponeras i Telias utbud. Ligalagens supportrar får tillgång till all dramatik, och samtidigt möjlighet att stötta utvecklingen i klubbarna. – Vi tog ett steg framåt i fjol med våra livesändningar, och det finns en stor utvecklingspotential i det här samarbetet, säger Tomas Sandö Brandt, förbundschef för Svenska Badmintonförbundet.

Read more

Halmstad vann historiskt guld efter dramatisk final

Den spännande lag-SM finalen fick tillslut två oväntade hjältar. Louise Eriksson och Sofie Holmboe Dahl vann damdubbeln i Golden Set med 11-8 och förde därmed Halmstad till sitt första SM-guld i lag. – En helt obeskrivligt känsla, en förlösning. Vi har haft detta som mål hela säsongen säger Sofie Holmboe Dahl.

Read more