Finaldag Victor Senior- SM

FINALPASSET FRAMFLYTTAT TILL kl 13:30.

Det svenska seniormästerskapet i badminton pågår för fullt och vi vet nu vilka spelare som kommer att ta del av medaljkampen under morgondagens semifinal och finalspel. En spelare som gjorde en av sina hittills bästa prestationer, när han behövde det som mest, var Johan Azelius som numera representerar IFK Umeå. I kvartsfinalen mötte han Gabriel Ulldahl från Påvelund som han förlorade mot relativt stort under Lag SM-slutspelet i Umeå i juni. Johan skulle dock lyckas med en storartad bedrift den här gången och dessutom stå för dagens mäktigaste vändning då han efter att ha vunnit första set låg under med 20-15 i det andra. Då började till hemmapublikens förtjusning en makalös upphämtning. Azelius tog ikapp till 20-20 och vann till slut med 23-21 efter att ha haft sex setbollar emot sig. Ett jubel från tidigare klubbkamrater i Borås och nuvarande klubbkompisar i Umeå bröt ut i hallen och därmed har Johan säkrat sin första SM-medalj på seniorsidan.

En ännu större sensation under dagen var mixedparet Simon Sandin och Lovisa Neubers vinst över Andi Tandaputra och Nathalie Wang. Det sistnämnda paret räknades som en av favoriterna till slutsegern, men fick alltså respass redan i åttondelsfinal. Sandin och Neuber kunde dock inte följa upp den skrällen utan fick sedan se sig besegrade av Malena Norrman och Ludvig Petre Olsson i den efterföljande kvartsfinalen.

Det är också värt att uppmärksamma Täbys Elin Boman och hennes insats då hon pressade titelfavoriten och regerande mästarinnan Edith Urell till en tresetare, samt att finalisterna i herrdubbel från SM 2019, Magnus Sahlberg och Mattias Borg, åkte ut redan i den första kvalmatchen. Det var ett indones-engelskt samarbete som dem på fall, när indonesiske tränaren Putra tillsammans med engelsmannen Mitchell Maynard bjöd på skönspel. Deras spelglädje räckte fram till kvartsfinal där de förstaseedade guldkandidaterna Joel Hansson och Melker Zickerman Bexell till slut blev för svåra.

Nu väntar vi med spänning på de matcher som under morgondagen ska avgöra vilka som får titulera sig svenska mästare 2021.

Semifinalerna börjar söndag kl 09.00 och finalpasset drar i gång kl. 13.30 (ny tid).

Följ alla SM-matcher via SolidSport.

Viktor Appelqvist.

Foto: Martin Johansson.

More news

Ny rafflande ligaomgång bjuder på toppmatch

Måndag 27 september bjuder på två intressanta matcher i Victor badmintonligan, Trollhättan-Fyrisfjädern och Aura-Täby. Matcherna följer du på Solidsport.se från klockan 18.00 i Malmö och 18.30 i Trollhättan.

Read more

Tungt prestigemöte avslutar den andra ligaomgången

Mästarlaget från 2018, Täby, bjuder in de regerande mästarna Fyrisfjädern till en sevärd tillställning i kvällens enda ligamatch. Ta del av spänningen mellan dessa storklubbar på Solidsport.se med matchstart klockan 18.

Read more

Stekhett Göteborgsderby i Victor Badmintonligan

Två nya ligamatcher spelas ikväll, varav ett rivalmöte och derby när Påvelund gästar lokalkonkurrenten Frölunda. I den andra matchen tar IFK Umeå emot Halmstad. Båda matcherna ser du via Solidsport.se med matchstart kl. 18.30.

Read more

Premiärdags för Victor Badmintonligan

Nu börjar en ny spännande säsong av den högsta serien inom svensk badminton. Den 8-9 september spelas den första och efterlängtade omgången i grundserien. Här kommer en del intressant fakta. Och kom ihåg att följa matcherna live via Solidsport.

Read more