Vill fira födelsedag med dubbla JSM-guld

Han vill fira sitt första JSM-guld på hemmaplan i Trollhättan.
På sin nittonde födelsedag.
- Det skulle vara fantastisk, säger toppseedade Ludvig Petre Olsson, 18.
Du ser JSM i badminton live på Solidsport - 21-23 februari.


Målsättningen är mycket tuff.

Ludvig Petre Olsson kommer till sitt sista JSM för att hämta hem två medaljer av högsta valör.

- Målet är att ta minst ett guld, och jag spelar ju både singel och dubbel. Vi har en bra chans i dubbel och jag har bra chans i singel, säger konstaterar Ludvig.

- Tar jag två guld så är det bra!

Han vet också vilka konkurrenter som kommer bli tuffast under den kommande helgen.

- I singel vet man aldrig hur det går. Där bli Gustav Björkler svår, liksom Filip Karlborg. De båda är födda -02 medan jag är född -01 och de två bör vara de största hoten, säger Ludvig.

Jag har varit tvåa och trea flera gånger, så det vore väldigt roligt att vinna den här gången.

I Badmintonligan så representerar Ludvig Petre Olsson Trollhättan BM, och han har spelat de flesta ligamatcherna den här säsongen.

- Det har gått okej i singel, men ännu bättre i tävlingar. Vad det beror på? Jag har kanske inte laddat lika bra inför Ligamatcher, då jag har varit iväg på tävling och sen kommit till ligan med kort tid att ladda för match. Det har inte varit optimalt, men senast mot Umeå så gick det riktigt bra, säger Ludvig.

JSM hemma i Trollhättan spelar han under speciella förutsättningar.

- Det är mitt sista JSM, och jag har aldrig tagit ett guld. Jag har varit tvåa och trea flera gånger, så det vore väldigt roligt att vinna den här gången, på hemmaplan och finaldagen på söndag är dessutom min födelsedag, säger Ludvig.

Ett par JSM-guld vore en ganska bra present, va?

- Det skulle vara fantastiskt!

Solidsport sänder JSM mellan den 21-23 februari. Sändningarna är från två av fem banor, inklusive samtliga semifinaler och finaler.


Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com


More news

Formstarka spelare i bottenlagen ute efter poäng

Det har varit en trög start för Frölunda och Täby i ligan. Flera av spelarna är dock fyllda av självförtroende efter individuella skalper i Umeås Grand Prix-tävling. Kan de omsätta det till en lagvinst? Följ all dramatik på Solidsport.se ikväll.

Read more

Frölunda på poängjakt mot Umeå ikväll

Noll poäng efter tre spelade omgångar. Västra Frölunda har inlett säsongen knackigt och är i behov av en seger. Laget får chansen till det när man tar emot IFK Umeå på hemmaplan, vilket du kan följa via SolidSport med matchstart kl. 18.30.

Read more

Danskpräglat stormöte i väst ramar in spännande ligaomgång

När den fjärde ligaomgången fortsätter ikväll kan vi bland annat njuta av en repris på SM-finalen för två år sedan när serieledarna Påvelund tar sig an mästarlaget från den finalmatchen, Halmstad. Dessutom spelar Fyrisfjädern mot Aura i Uppsala. Matcherna följer du via Solidsport.se med matchstart 18.00 i Uppsala respektive 18.30 i Halmstad.

Read more

Toppen mot botten när Victor badmintonligan fortsätter

Ikväll inleds den fjärde omgången av badmintonligan med matchen mellan nästjumbon Täby och den hittills obesegrade tabelltvåan Trollhättan. Dramatiken från Täby racketcenter kan ni följa via Solidsport från kl. 18.

Read more