Vill fira födelsedag med dubbla JSM-guld

Han vill fira sitt första JSM-guld på hemmaplan i Trollhättan.
På sin nittonde födelsedag.
- Det skulle vara fantastisk, säger toppseedade Ludvig Petre Olsson, 18.
Du ser JSM i badminton live på Solidsport - 21-23 februari.


Målsättningen är mycket tuff.

Ludvig Petre Olsson kommer till sitt sista JSM för att hämta hem två medaljer av högsta valör.

- Målet är att ta minst ett guld, och jag spelar ju både singel och dubbel. Vi har en bra chans i dubbel och jag har bra chans i singel, säger konstaterar Ludvig.

- Tar jag två guld så är det bra!

Han vet också vilka konkurrenter som kommer bli tuffast under den kommande helgen.

- I singel vet man aldrig hur det går. Där bli Gustav Björkler svår, liksom Filip Karlborg. De båda är födda -02 medan jag är född -01 och de två bör vara de största hoten, säger Ludvig.

Jag har varit tvåa och trea flera gånger, så det vore väldigt roligt att vinna den här gången.

I Badmintonligan så representerar Ludvig Petre Olsson Trollhättan BM, och han har spelat de flesta ligamatcherna den här säsongen.

- Det har gått okej i singel, men ännu bättre i tävlingar. Vad det beror på? Jag har kanske inte laddat lika bra inför Ligamatcher, då jag har varit iväg på tävling och sen kommit till ligan med kort tid att ladda för match. Det har inte varit optimalt, men senast mot Umeå så gick det riktigt bra, säger Ludvig.

JSM hemma i Trollhättan spelar han under speciella förutsättningar.

- Det är mitt sista JSM, och jag har aldrig tagit ett guld. Jag har varit tvåa och trea flera gånger, så det vore väldigt roligt att vinna den här gången, på hemmaplan och finaldagen på söndag är dessutom min födelsedag, säger Ludvig.

Ett par JSM-guld vore en ganska bra present, va?

- Det skulle vara fantastiskt!

Solidsport sänder JSM mellan den 21-23 februari. Sändningarna är från två av fem banor, inklusive samtliga semifinaler och finaler.


Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com


More news

Dags för Mellanseriemöten i Victor Badmintonligan

Säsongens mellanserie i Victor Badmintonliga kommer att spelas som seriesammandrag under helgen den 14-15 maj. Matcherna i mellanserie A spelas i Göteborg samtidigt som mellanserie B avgörs i Trollhättan.

Read more

Paus av spel i Victor Badmintonligan

Vi har under de senaste veckorna sett en eskalerande smittspridning i samhället och införandet av lokala allmänna råd i en majoritet av Sveriges regioner.

Read more

Badmintonligan: Så spelas omgång 4

Det är dags för mer badminton! Det blir en uppdelad omgång då två matcher har skjutits upp. De två matcher som spelas under måndagskvällen är BMK Aura – Fyrisfjärden och Påvelund – Halmstad.

Read more

Stjärnan inför SM: “De kan ställa till det”

Foto: Torbjörn Jansson & Bildbyrån Han är bäst i Sverige men saknar fortfarande ett SM-guld. Felix Burestedt, 24, åker till Umeå för att ändra på det. - Men jag måste vara redo, det finns duktiga spelare som kan ställa till det, säger Burestedt.

Read more