Solidsport och Badmintonförbundet storsatsar på Badmintonligan

SolidSport gör tillsammans med Svenska Badmintonförbundet en omfattande satsning på Badmintonligan och de tyngsta nationella mästerskapen under 2019/2020. Samtliga ligamatcher och SM-tävlingar kommer att livesändas - och kan också komma att exponeras i Telias utbud. Ligalagens supportrar får tillgång till all dramatik, och samtidigt möjlighet att stötta utvecklingen i klubbarna.
– Vi tog ett steg framåt i fjol med våra livesändningar, och det finns en stor utvecklingspotential i det här samarbetet, säger Tomas Sandö Brandt, förbundschef för Svenska Badmintonförbundet.

Det finns verkligen utvecklingspotential i det här samarbetet med SolidSport

Du hittar allt från Badmintonligan och alla klubbars kanaler via ligakanalen på solidsport.com/badmintonligan

Klubbarnas silly season har avtagit och fokus riktas nu mot ligastarten den 9 september.
Klart är att det är en intressant säsong som väntar, i en liga med många nya ansikten och där Halmstad ska försvara sin SM-titel. Det kommer också vara en säsong där svensk badminton exponeras på ett sätt som aldrig tidigare.

Samtliga matcher från Badmintonligan (drygt 110 matcher totalt) kommer att livesändas på SolidSport.
Det kommer även alla de tyngre nationella mästerskapen, allt från senior-SM i Umeå och lag-SM - ner till junior-SM.
SolidSport kommer även vara tillgänglig som potentiell producent av tyngre evenemang, som under fjolårets lag-SM.

– Förra säsongen var första året när vi streamade alla matcher, och bara det var ett stort steg framåt. Det finns verkligen utvecklingspotential i det här samarbetet med SolidSport, säger Tomas Sandö Brandt.

Nu lanseras även en ligalösning hos SolidSport - skräddarsydd för lagens supportrar - vilken gör det möjligt att via livesändningarna följa just sitt lag i Badmintonligan på både hemma- och bortaplan. 

Vi hoppas och tror verkligen att det här upplägget ska leda till en utveckling hos klubbarna.

Man anmäler sig som Månadssupporter på lagens respektive SolidSport-kanal, betalar 49 kronor i månaden - och supportrarna ska då veta att deras bidrag hamnar hos den förening man stöttar och vill se utvecklas.

De klubbar med flest Månadssupportar kommer alltså att gynnas mest ekonomiskt. 

– Vi hoppas och tror verkligen att det här upplägget ska leda till en utveckling hos klubbarna. Vi ser det som en mycket intressant möjlighet, säger Tomas Sandö Brandt.

Det är också en fin chans för klubbarna att visa upp sin ungdomsverksamhet, sända matcher och turneringar som man arrangerar under säsongen. Att hela föreningen ska kunna dra nytta av den här satsningen, det är målsättningen.

SolidSports vd Tobias Thalbäck ser fram emot en säsong där man tillsammans med Svenska Badmintonförbundet bryter ny mark för sporten i Sverige.

– Vi delar Badmintonförbundets åsikt om att det finns potential i det här samarbetet, det är en spännande säsong som väntar runt hörnet. Vi är glada över att man ser värdet i sin sport och samtidigt vill göra supportrarna delaktiga i föreningarnas progress - det är ju SolidSports hela idé

Du hittar allt från Badmintonligan och alla klubbars kanaler via ligakanalen på solidsport.com/badmintonligan

TEXT: Mathias Lühr
mluhr@solidsport.com

More news

Täby semifinalklara efter rysare

Semifinalerna i Victor Badmintonligan är klara: Umeå - Täby, Aura - Fyrisfjädern. Se matcherna lördag kl 16:30. En poäng ifrån avancemang. Så nära var det för Västra Frölunda. Istället kunde Adrian Levin ta sitt Täby till golden set och väl där spelade lagets vråltaggade dubbellirare Emil Johansson och Ludvig Axelsson på toppen av sin förmåga. Paret glänste och säkrade Täbys semifinalplats efter 4-3 i kvartsfinalen.

Read more

Spelare och tränare snackar SM-slutspel

10 JUN 2021 Bildtext: Johanna Magnusson, nyckelspelare i Bmk Aura Victor Lag SM-slutspelet i Umeå drar igång i dag och det finns många profiler att följa. Läs om nyckelspelarna Johanna Magnusson, Victor Svendsen och Andi Fadel Muhammad och coacherna Mattias Borg och Patrik Björklers tankar inför guldstriden.

Read more

Slutspelskamp om ligaguldet i Umeå

Dramatik utlovas när Sveriges främsta badmintonföreningar drabbar samman i Umeå 11-13 juni för att göra upp om guldet i Victor Badmintonligan. Vi ser fram emot spännande matcher som kan följas i direktsändning via SolidSport.

Read more

Hård uppgörelse väntar i helgens sammandrag i Victor Badmintonligan

Två kvartsfinalplatser är i potten när Fyrisfjädern, Täby och hemmalaget Trollhättan gör upp i ett hett mellanseriedrama där vinnarna får åka till Umeå för Lag SM den 11:e juni.

Read more