Ny omgång imorgon – hänger du med här på SolidSport?

Nu kör vi igen. Imorgon väntar fyra spännande matcher.
Vi tog pulsen på en av huvudaktörerna.

Hallå där Thomas Carlsson, ordförande, Halmstad BMK.

Efter någon veckas uppehåll drar Victor Badmintonligan igång igen under tisdagskvällen.

Hur ser du på tabellen så här långt, med sex lag inom tre poäng i toppen?
– Superspännande såklart, precis som det ska vara. Badmintonligan är en fantastisk produkt med många spännande moment och jämna matcher. Vilka lag som kniper platser i mellanserie A har nog mycket att göra med huruvida man kan få loss sina internationella spelare.

Är det något lag som har överraskat positivt?
– Trollhättan har tagit några oväntade skalper tycker jag, och Påvelund och Fyris ser ruskigt starka ut när de mönstrar fullt lag. Även Umeå är svårslagna med sina starka herrsinglar.

Finns det enskilda spelare du vill lyfta i något lag?
– Sebastian Bugtrup har ju verkligen gjort succé i Trollhättan och Edith Urell i Påvelund likaså. Sedan måste jag ju lyfta fram våra egna trotjänare Rasmus och Mikkel som har varit oerhört bra även i år. De pratar nästan halländska nu. Jag tycker även det har varit kul att se de unga svenska talangerna i Frölunda och Täby ta stormsteg framåt och matcha europeiska toppspelare.

Hur har era prestationer varit i Halmstad?
– Blandat. Vi har gjort två plattmatcher på bortaplan, men har svarat för tre riktigt starka prestationer hemma i Söndrumshallen där även våra egna produkter fått testa på hetluften och gjort det bra. Vi är svårslagna hemma med starkt stöd av en högljudd och entusiastisk hemmaklack, det är verkligen badmintonfest!

I morgon kväll match mot Trollhättan borta, tankar kring den?
– Om Trollhättan mönstrar sin förstauppställning får vi nog det svårt. Men vi har överraskat förr och vi gillar att vara underdogs.

Vad är det bästa med att se en seriematch live?
– Närheten! Det är få andra sporter där man kommer så nära idrottare i internationell toppklass. Även med racketsport-mått mätt. Tennisen har stor plan, pingisen har sin hage, squash och padel är inburade... men här sitter du 2,5 meter från Mikkel Mikkelsen när han drar iväg smashar i ett par hundra knyck. Det är både häftigt och unikt.

Tack och lycka till.
–Tack för det!


Morgondagens matcher:

V Frölunda-Täby, 18.00

BMK Aura-Påvelund, 18.00

Trollhättan-Halmstad, 18.30

IFK Umeå-Fyrisfjädern, 18.30

Mer information om respektive match kommer under matchdagen.


More news

Dags igen – årets första matcher

Nu kör vi igen. Den här veckan bjuder på fyra intressanta möten i Victor Badmintonligan, med start redan ikväll. All spänning och dramatik följer du som vanligt här på SolidSport.

Read more

Hallå där, Västra Frölunda

Victor Badmintonligan har dragit igång med sina mellanserier. Vi ställer frågan till Patrik Björkler i Västra Frölunda: Hur ser ni på fortsättningen, match mot Halmstad ikväll?

Read more

Badmintonligan fortsätter med spänningsfyllda mellanserier

Två mellanserier där åtta lag ska bli sex till slutspelet. Där har ni förutsättningarna när Victor Svenska Badmintonligan nu går in i nästa fas. All dramatik ser ni från kl 18 på SolidSport.com.

Read more

Täta matcher med nerver väntar

Imorgon ska flera viktiga matcher spelas där resultaten påverkar tabell och fortsättningsspel.

Read more