Framflyttade matcher i Mellanserierna!

Kampen om två av semifinalplatserna i Victor Badmintonligan inleds i dag kl 18 då Västra Frölunda, Påvelund, Umeå och Aura möts i Göteborg fredag till söndag. Mellanserie B är flyttad till 29 - 30 maj. Följ matcherna via SolidSport streaming.

I mellanserie A, med de fyra högst placerade lagen efter grundserien, gör de båda värdföreningarna Västra Frölunda och Påvelund upp med Aura och Umeå om vilka som går direkt till semifinal. De två bästa lagen i gruppen slipper spela kvartsfinal, medan trean och fyran får ställa in sig på kvartsfinalmöte mot något av de två bäst placerade motståndarna i Mellanserie B. 


Mellanserie B skulle ha spelats i Trollhättan i helgen men har skjutits upp på grund av covidsmittade spelare i lagen samt att flera spelare varit i kontakt med de smittade. Nya datum för Mellanserie B är 29-30 maj, då Fyrisfjädern, Halmstad, Trollhättan och Täby kämpar om topplaceringarna.


När nu Mellanserie A avgörs i Göteborg har Påvelunds huvudcoach tillika nyckelspelare Gabriel Ulldahl redan siktet inställt på slutspelet.


- Alla i laget är friska, vi är i toppform och går in med en bra känsla. Därför tror jag att vi har fina chanser att gå direkt till semifinal och behöver nog vinna två matcher för att klara det, säger Ulldahl. Det som får honom att tända till inför mellanserieomgången är lokalderbyt mot Frölunda, som de inte förlorat mot i tidigare möten. För egen del ser Gabriel fram emot möjligheten till revansch mot IFK Umeås svårslagne indones Andi Fadel Muhammad. Lyckas jag korta ner duellerna mot Andi Fadel och avgöra bollarna tidigare då har jag nog en bra chans i den matchen, säger Ulldahl.


Förutsättningarna i Mellanserie A är att grundserievinnaren Umeå går in med tre poäng. Aura har på förhand två poäng. Påvelund har en och Frölunda noll poäng. Lagen möter varandra en gång var. Frölundas matcher kommer att spelas i Sportarenan och Påvelund har sina matcher i Påvelunds tennis och badmintonhall. Matchen mellan Påvelund och Frölunda spelas på Västra Frölundas hemmaplan.


Alla matcher i Victor Badmintonligan kan du följa på SolidSport. https://solidsport.com/badmintonligan


Mer information om Victor Badmintonligan, med bland annat matchtider, laginfo och tabeller finns på www.badmintonligan.se.

More news

Formstarka spelare i bottenlagen ute efter poäng

Det har varit en trög start för Frölunda och Täby i ligan. Flera av spelarna är dock fyllda av självförtroende efter individuella skalper i Umeås Grand Prix-tävling. Kan de omsätta det till en lagvinst? Följ all dramatik på Solidsport.se ikväll.

Read more

Frölunda på poängjakt mot Umeå ikväll

Noll poäng efter tre spelade omgångar. Västra Frölunda har inlett säsongen knackigt och är i behov av en seger. Laget får chansen till det när man tar emot IFK Umeå på hemmaplan, vilket du kan följa via SolidSport med matchstart kl. 18.30.

Read more

Danskpräglat stormöte i väst ramar in spännande ligaomgång

När den fjärde ligaomgången fortsätter ikväll kan vi bland annat njuta av en repris på SM-finalen för två år sedan när serieledarna Påvelund tar sig an mästarlaget från den finalmatchen, Halmstad. Dessutom spelar Fyrisfjädern mot Aura i Uppsala. Matcherna följer du via Solidsport.se med matchstart 18.00 i Uppsala respektive 18.30 i Halmstad.

Read more

Toppen mot botten när Victor badmintonligan fortsätter

Ikväll inleds den fjärde omgången av badmintonligan med matchen mellan nästjumbon Täby och den hittills obesegrade tabelltvåan Trollhättan. Dramatiken från Täby racketcenter kan ni följa via Solidsport från kl. 18.

Read more