Formstarka spelare i bottenlagen ute efter poäng

Det har varit en trög start för Frölunda och Täby i ligan. Flera av spelarna är dock fyllda av självförtroende efter individuella skalper i Umeås Grand Prix-tävling. Kan de omsätta det till en lagvinst? Följ all dramatik på Solidsport.se ikväll.

Täby och Frölunda har redan hamnat en bit efter i tabellen. Men när några av lagens viktigaste pjäser åkte till Umeå för att spela stadens SGP-tävling under helgen syntes inga tveksamheter i prestationerna. Deltagandet under finaldagen präglades just av spelare från de båda klubbarna och flera av de fick även glädjas åt att inta prispallen samt kamma hem en fin summa pengar.

På herrsidan utmärkte sig Frölundas Joel Hansson och Gustav Björkler. Den förstnämnde såg till att infria favoritskapet tillsammans med sin landslagspartner Melker Zickerman Bexell och tog hem herrdubbeln medan Björkler imponerade stort i sin semifinal mot hemmahoppet Johan Azelius. Han tog där sin första seger någonsin mot Umeåspelaren, men i finalen blev dock indonesen Andi Fadel Muhammad för svår.

I damkategorierna var det istället Täby som briljerade i form av Rebecca Kuhl och hennes fina finalskalp mot indonesiskan Melsya Nur Fitriani. Täbytjejen var relativt överlägsen i finalen och fick dela medaljglädjen med sina klubbkamrater Jessica Silvennoinen, Elin Boman och Lovisa Neuber. Alla tre tog medalj i damdubbeln.

När nu spelarna på nytt ger sig in i ligaspelet behöver den goda formen hålla i sig ifall deras lag ska kunna ta poäng mot Aura respektive Påvelund. Dessa två har visat sin styrka flera gånger om hittills och lär inte vilja åka på stryk mot serietabellens lägre skikt. I den senaste omgången valde dock båda att vila flera av sina danskar för att istället ge sina egna svenska spelare chansen till spel. Det återstår att se hur lagen tänker den här gången.

Matcherna kan ni följa via sändningarna på Solidsport.se:

BMK Aura-Västra Frölunda kl. 18.00

Bana 1: BMK Aura - Västra Frölunda - BMK Aura (solidsport.com)

Bana 2: BMK Aura - Västra Frölunda - BMK Aura (solidsport.com)

Påvelund-Täby kl. 18.30

Bana 1: Påvelund - Täby BMF - Påvelund TBK (solidsport.com)

Bana 2: Påvelund - Täby BMF - Påvelund TBK (solidsport.com)

Ni kan även följa resultaten i matcherna via Scoreboardlive:

BMK Aura-Västra Frölunda

https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/1020oard Live

Påvelund-Täby

https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/1022Live


More news

Täta matcher med nerver väntar

Imorgon ska flera viktiga matcher spelas där resultaten påverkar tabell och fortsättningsspel.

Read more

Full ligaomgång toppas med laddad finalrepris

Fyrisfjädern tog hem guldet i förra säsongens final. Nu vill IFK Umeå ha revansch. Lagen möts i den sjätte omgången av Victor badmintonligan med matchstart 18.30. Både den och de övriga matcherna kan ni följa via Solidsport.se.

Read more

Ny omgång imorgon – hänger du med här på SolidSport?

Nu kör vi igen. Imorgon väntar fyra spännande matcher. Vi tog pulsen på en av huvudaktörerna.

Read more

Mästarlagen gör upp i het toppstrid

När den femte ligaomgången avslutas möts mästarna från de två senaste ligasäsongerna Halmstad och Fyrisfjädern. En rejäl prestigekamp kommer därmed att utspela sig i Uppsala samtidigt som Umeå tar emot Trollhättan i ytterligare en stormatch. Ni följer varje slagen fjäderboll i dessa uppgörelser via Solidsport.se med matchstart 18.00 i Uppsala och 18.30 i Umeå.

Read more