Europaeliten till Uppsala - sänds live på Solidsport

Eliten från hela Europa kommer till Uppsala den 25-27 januari.
Då avgörs både Swedish U17 International och Swedish Junior i Upplands Boservice Arena - och bland favoriterna hittar vi svenskorna Edith Urell, 16, och Cecilia Wang, 17.
- Det är roligt att vi kan livestreama de här tävlingarna från alla tio banor, det kommer att bli bra badminton, säger arrangörsansvariga Mia Thorsélius.

När omkring 350 ungdomar från hela Europa tar plats på banorna i Fyrisfjäderns hemmahall så är det också två hemmaspelare som kommer stå i centrum.

Cecilia Wang och Edith Urell har visat sig vara ett dubbelpar att räkna med internationellt, men tjejerna står sig riktigt bra även i singel.

- Cecilia är högst rankad av svenskorna i U19-turneringen, hon är rankad tvåa. Edith, som är ett år yngre, är rankad trea. I dubbel är de rankade tvåa, sammanfattar Mia Thorsélius.

Och förklarar digniteten av Swedish U17 International och Swedish Junior:

- Det här är alltså två tävlingar som går i Badmiminton Europas regi, med spelare från hela Europa. Europaeliten på juniorsidan är på plats, kan man säga.

För första gången så kommer i år tävlingarna att livestreamas på Solidsport, och det blir fullmatade sändningar.

- Det är verkligen roligt att vi kan sända från samtliga tio banor, det kommer att bli bra badminton. Vi är verkligen glada över samarbetet med Solidsport, säger Mia Thorsélius.

Sedan tidigare ser man bland annat samtliga matcher från Badmintonligan på Solidsport. Även SM-tävlingarna kommer att synas på samma plattform.


Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com

More news

Mästarlagen gör upp i het toppstrid

När den femte ligaomgången avslutas möts mästarna från de två senaste ligasäsongerna Halmstad och Fyrisfjädern. En rejäl prestigekamp kommer därmed att utspela sig i Uppsala samtidigt som Umeå tar emot Trollhättan i ytterligare en stormatch. Ni följer varje slagen fjäderboll i dessa uppgörelser via Solidsport.se med matchstart 18.00 i Uppsala och 18.30 i Umeå.

Read more

Formstarka spelare i bottenlagen ute efter poäng

Det har varit en trög start för Frölunda och Täby i ligan. Flera av spelarna är dock fyllda av självförtroende efter individuella skalper i Umeås Grand Prix-tävling. Kan de omsätta det till en lagvinst? Följ all dramatik på Solidsport.se ikväll.

Read more

Frölunda på poängjakt mot Umeå ikväll

Noll poäng efter tre spelade omgångar. Västra Frölunda har inlett säsongen knackigt och är i behov av en seger. Laget får chansen till det när man tar emot IFK Umeå på hemmaplan, vilket du kan följa via SolidSport med matchstart kl. 18.30.

Read more

Danskpräglat stormöte i väst ramar in spännande ligaomgång

När den fjärde ligaomgången fortsätter ikväll kan vi bland annat njuta av en repris på SM-finalen för två år sedan när serieledarna Påvelund tar sig an mästarlaget från den finalmatchen, Halmstad. Dessutom spelar Fyrisfjädern mot Aura i Uppsala. Matcherna följer du via Solidsport.se med matchstart 18.00 i Uppsala respektive 18.30 i Halmstad.

Read more