Stjärnan inför SM: “De kan ställa till det”

Foto: Torbjörn Jansson & Bildbyrån

Han är bäst i Sverige men saknar fortfarande ett SM-guld.
Felix Burestedt, 24, åker till Umeå för att ändra på det.
- Men jag måste vara redo, det finns duktiga spelare som kan ställa till det, säger Burestedt.

Se SM i badminton - live på Solidsport

Sverigeetta och rankad som nummer 57 i världen.

Det gör Halmstads Felix Burestedt till favorit när helgens SM i Umeå ska avgöras.

Och det är en titel han fortfarande saknar.

- Jag vill åka dit och göra så bra jag kan, och jag försöker att inte tänka på det här med “bäst rankade spelare”. Jag ska göra mitt bästa, men sticker inte under stol med att jag vill ha ett SM-guld. Det vill nog alla, säger Burestedt.

Konkurrensen kommer från alla håll, både från yngre hungriga talanger och erfarna veteraner.

- Jacob Nilsson och Andy Tsai, jag har haft tuffa matcher mot både dem tidigare. Sen finns där som sagt några äldre spelare också, Henri Hurskainen har ändå visat upp en hög nivå och har fortfarande lite i sig, säger Burestedt.

Jag måste vara redo, det finns duktiga spelare som kan ställa till det. Jag måste vara redo i varje match.

Felix Burestedt har samlat på sig en hel del internationell rutin, och han ser en spännande yngre generation som är på väg uppåt i Sverige.

Både på herr och damsidan.

- Jag har sett Johan (Azelius, född 2000) spela, och han verkar riktigt bra, Gustav Björkler (född 2002) verkar också jätteduktig liksom Ludvig Olsson (född 2001). SM är en speciell turnering, det är många som vill mycket så det kommer att bli en intressant och rolig tävling.

- När det kommer till tjejerna så är ju Edit Urell (född 2003) och Cecilia Wang (född 2002) intressanta spelare som redan nått långt i internationella juniortävlingar.

Felix Burestedt avslutar:

- Det finns helt klart potential i svensk badminton, intressanta talanger - den handlar det om att hjälpa dessa att ta nästa steg i karriären.

Se SM i badminton - live på Solidsport

Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com


More news

Mästarlagen gör upp i het toppstrid

När den femte ligaomgången avslutas möts mästarna från de två senaste ligasäsongerna Halmstad och Fyrisfjädern. En rejäl prestigekamp kommer därmed att utspela sig i Uppsala samtidigt som Umeå tar emot Trollhättan i ytterligare en stormatch. Ni följer varje slagen fjäderboll i dessa uppgörelser via Solidsport.se med matchstart 18.00 i Uppsala och 18.30 i Umeå.

Read more

Formstarka spelare i bottenlagen ute efter poäng

Det har varit en trög start för Frölunda och Täby i ligan. Flera av spelarna är dock fyllda av självförtroende efter individuella skalper i Umeås Grand Prix-tävling. Kan de omsätta det till en lagvinst? Följ all dramatik på Solidsport.se ikväll.

Read more

Frölunda på poängjakt mot Umeå ikväll

Noll poäng efter tre spelade omgångar. Västra Frölunda har inlett säsongen knackigt och är i behov av en seger. Laget får chansen till det när man tar emot IFK Umeå på hemmaplan, vilket du kan följa via SolidSport med matchstart kl. 18.30.

Read more

Danskpräglat stormöte i väst ramar in spännande ligaomgång

När den fjärde ligaomgången fortsätter ikväll kan vi bland annat njuta av en repris på SM-finalen för två år sedan när serieledarna Påvelund tar sig an mästarlaget från den finalmatchen, Halmstad. Dessutom spelar Fyrisfjädern mot Aura i Uppsala. Matcherna följer du via Solidsport.se med matchstart 18.00 i Uppsala respektive 18.30 i Halmstad.

Read more