Danskpräglat stormöte i väst ramar in spännande ligaomgång

När den fjärde ligaomgången fortsätter ikväll kan vi bland annat njuta av en repris på SM-finalen för två år sedan när serieledarna Påvelund tar sig an mästarlaget från den finalmatchen, Halmstad. Dessutom spelar Fyrisfjädern mot Aura i Uppsala. Matcherna följer du via Solidsport.se med matchstart 18.00 i Uppsala respektive 18.30 i Halmstad.

Två lag som förlitar sig mycket på sina danska stjärnor ställs ikväll mot varandra och det lär bli en riktig prestigekamp mellan dessa spelare. Påvelund har hittills fått bra utdelning i ligan och alla förstärkningar från Danmark har levt upp till förväntningarna. Här finns bland annat Mathias Thyrri som var med i det danska laget som spelade Lag-VM i Finland den gångna veckan och till slut var ytterst nära att vinna kvartsfinalen mot Kina. Thyrri fick själv chansen att spela den avgörande mixedmatchen mot Indonesien i gruppspelet och även om det blev förlust där så har han skaffat sig ännu mer rutin som kan bli viktigt för Påvelund inför fortsättningen.

På andra sidan finns hans landsman Mikkel Mikkelsen i Halmstad som även han har starka meriter från landslagsspel och tog sig till kvartsfinal i All England i mars tidigare i år. Både han och hela laget reste sig senast efter den smärtsamma storförlusten mot Umeå och lyckades knäcka Västra Frölunda i den senaste omgången. Nu väntar dock ett något tuffare göteborgskt motstånd och alla spelare lär behöver hitta sin högsta nivå för att rå på tabellettan.

I Uppsala tar Fyrisfjädern emot Aura. Båda lagen har gått helt jämnt så här långt i ligan och ligger på sex poäng vardera. Det lär förmodligen bli en riktigt jämn tillställning att se fram emot där flera svenska landslagsspelare kommer att ställas mot varandra.

Matcherna ser du på Solidsport.se via följande länkar:

Fyrisfjädern-BMK Aura kl. 18.00

Bana 1: https://solidsport.com/fyrisfjadern/games/g/gh3gdtb5

Bana 2: https://solidsport.com/fyrisfjadern/games/g/jjbhyrgn

Halmstad-Påvelund kl. 18.30

Bana 1 https://solidsport.com/halmstadbadminton/games/g/3jzhzaq8

Bana2: https://solidsport.com/halmstadbadminton/games/g/unhnldwl

Här kan ni även följa alla resultat:

Fyrisfjädern-BMK Aura https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/1016

Halmstad-Påvelund https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/1017


More news

Täta matcher med nerver väntar

Imorgon ska flera viktiga matcher spelas där resultaten påverkar tabell och fortsättningsspel.

Read more

Full ligaomgång toppas med laddad finalrepris

Fyrisfjädern tog hem guldet i förra säsongens final. Nu vill IFK Umeå ha revansch. Lagen möts i den sjätte omgången av Victor badmintonligan med matchstart 18.30. Både den och de övriga matcherna kan ni följa via Solidsport.se.

Read more

Ny omgång imorgon – hänger du med här på SolidSport?

Nu kör vi igen. Imorgon väntar fyra spännande matcher. Vi tog pulsen på en av huvudaktörerna.

Read more

Mästarlagen gör upp i het toppstrid

När den femte ligaomgången avslutas möts mästarna från de två senaste ligasäsongerna Halmstad och Fyrisfjädern. En rejäl prestigekamp kommer därmed att utspela sig i Uppsala samtidigt som Umeå tar emot Trollhättan i ytterligare en stormatch. Ni följer varje slagen fjäderboll i dessa uppgörelser via Solidsport.se med matchstart 18.00 i Uppsala och 18.30 i Umeå.

Read more