"Vi kommer att gå för det"

Det har snackats Aranäs och Hammarby i stort sett hela säsongen.
Med slutspurten av allsvenskan kvar att spela så smyger det nu upp en tredje kandidat att ta direktplatsen till Handbollsligan.
- Vi kommer att gå för det, säger Skånelas tränare Jimmy Karlsson inför toppmötet med Aranäs i helgen.

Se alla matcher i Allsvenskan och stötta DITT lag - bli Månadssupporter!

Med fem omgångar kvar av Allsvenskan så kan kampen om förstaplatsen bli till ett getingbo.

I dagsläget leder Aranäs med 34 poäng, före Hammarby med 32 poäng och Skånela 30 poäng.

Vilket lag som är formstarkast går det att diskutera, men det är svårt att räkna bort Skånela - som senaste slog just Bajen hemma i Vikingahallen i Märsta med tre bollar.

- Det var en tuff fight, Hammarby spelade bra. De fick oss att gå bort oss i början av matchen, men vi jobbade på, fortsatte spela vårt spel och gick förbi i slutet, säger vänsternian Ola Pewik. 

- Vi spelar bra, men tre mål upp kanske inte speglar matchbilden riktigt. Å andra sidan, när det hettade till så satte vi våra lägen och de missade.

Och nu avlöser toppmatcherna alltså varandra.

Man slappnar av och tänker längre fram än nästa match. Då kan man också går på landminor.

Till helgen väntar serieledande Aranäs på bortaplan i Kungsbacka, en match Skånela behöver vinna för att fortsatt han en liten möjlighet att ta sig upp på förstaplatsen när serien är klar. 

- Vi kommer inte åka dit och lägga oss platta. Vi kommer att gå för det. Med lånet från IFK Kristianstad - William Bengtsson - så sänder det signaler om att ta förstaplatsen. Gå det inte i lås, då ska vi försöka ta oss upp i Handbollsligan genom kval, säger tränaren Jimmy Karlsson.

Vad ger du er för chanser att ta er ända upp i topp?

- Äh, de är inte dunderstora, tror jag. Oavsett om vi vinner mot Aranäs, så är vi två poäng och massor av mål bakom. Men när det ska knytas ihop så kan det mentala spelat ett spratt, och då är det en fördel att jaga, säger Karlsson.

- Och efter Aranäs så har vi nog det lättaste schemat kvar, och vi kan absolut gå förbi Hammarby.

Storskytten Ola Pewik gillar också Skånelas möjligheter under våren:

- Vi har bra chanser, vi har satt oss i en bra position inför de sista matcherna. Vi försöker leva på vårt momentum, på vår form. Spelet i sig kanske inte har klaffat en hel match under hela säsongen. Vi har gjort 40 bra minuter i sträck, och i de flesta matcherna så har det räckt.

Pewik avslutar:

- Nu gäller det att undvika att kolla tabellen, det är då man kan bli bekväm. Man slappnar av och tänker längre fram än nästa match. Då kan man också går på landminor.

Se alla matcher i Allsvenskan och stötta DITT lag - bli Månadssupporter!

Mathias Lühr
mluhr@solidsport.com


More news

Tränarnas storfavorit: ”Hammarby vinner Allsvenskan”

Inför säsongsstarten av Handbollsallsvenskan har Solidsport News tagit tempen på lagens tränare. Då lyftes Hammarby fram som storfavorit till att vinna serien.

Read more

Aranäs seriesegrare - klar för Handbollsligan

Det blev förlust i sista matchen mot Amo. Men det hindrade inte Aranäs från att fira stort på planen. Trots resultatet säkrade klubben nämligen seriesegern och avancemang till högstaligan.

Read more

Dramatik väntar i näst sista omgången

Två omgångar återstår. Ikväll väntar en dramatisk näst sista omgång i Allsvenskan när två lag fortsatt slåss om seriesegern och fyra lag tampas om kvalplatserna uppåt.

Read more

Jokern som kan avgöra toppdramat

Avgörandet är här. Och mitt i det allsvenska dramat finns naturligtvis jokern Amo och tränaren Andreas Stockenberg. - Vi ska göra vårt jobb, säger Stockenberg.

Read more