Skånela: "Det fick vi äta upp"

Under lördagen tog Kärra HF emot Skånela IF på hemmaplan. Ett möte där gästerna till en början såg ut som att de skulle plocka hem två säkra poäng hem till Märsta. Men efter bland annat tio mål av Sebastian Wiik kunde hemmalaget istället vända och ta en övertygande seger.
– Vi trodde det skulle bli en lätt match, det fick vi äta upp, säger Skånelas tränare Jimmy Karlsson.

Se alla matcher och stötta DITT lag - bli Månadssupporter!

Matchen började trevande för hemmalaget och gästande Skånela IF kunde stabilt ta sig an en fyramålsledning. Efter att Kärra tagit en time-out i åttonde minuten började lagen byta mål med varandra och hemmalaget kunde tillslut minska avståndet till gästerna och i halvlek stod det 14-16 till hemmalaget. 

– Första halvlekens anfallsspel är bra och målvakten gör det han ska, men vi behöver höja vår lägsta nivå. Vi leder med 2-0 i paus och vi tror att vi skulle kunna steppa upp spelet, men tyvärr gör i precis tvärt om när andra halvlek drar igång, vi ger bort två poäng idag, säger Karlsson. 

Kärra var det bättre laget idag utan att vara bra

Kärra startar andra halvlek starkt och stänger igen försvaret helt, samtidigt som Skånela slarvar bort anfall med tveksamma avslut. 

– Det är alltid lätt att vara efterklok, att jag på något sätt skulle kunna påverkat matchen, men Kärra var det bättre laget idag utan att vara bra, säger Karlsson. 

Med två förluster på raken tappar Skånela nu fyra viktiga poäng för att hänga med när toppstriden blir allt mer spännande. Matchen slutade med att hemmalaget Kärra kunde vända resultatet till sin favör och slutade 31-27. 

– Det kommer en ny träningsvecka och hårt jobb. Vi kommer som sagt att försöka höja våran lägstanivå och försöka få det teoretiska snacket ut i praktiken, avslutar Karlsson. 

Matchens stjärna vara Kärra HF:s Sebastian Wiik som stod för totalt 10 mål i matchen.

TEXT: Maja Björklin
mbjorklin@solidsport.com

Se alla matcher och stötta DITT lag - bli Månadssupporter!

MATCHFAKTA:
Kärra HF - Skånela IF 31-27
Halvtid: 14-16

More news

Full omgång med bland annat toppmöte på lördag

Äntligen är det dags för en full omgång av herrallsvenskan igen. Flera spännande matcher väntar, bland annat toppmötet mellan Kungälv och Amo på lördag. Datum: 2020.

Read more

Så spelas herrallsvenskan i helgen

Efter ett uppehåll på drygt två veckor är herrallsvenskan tillbaka till helgen. Men det blir ingen full omgång. En redan haltande tabell kommer efter helgens matcher att halta ytterligare när tre matcher är inställda hittills, och fyra är planeras att spelas.

Read more

Herrallsvenskan: Kan AIK bryta förlustsviten?

Ännu en helg väntar och ni vet vad det innebär. Mer handboll från herrallsvenskan. Sex matcher spelas mellan lördag och tisdag. I toppen har Kungälv chans att haka på Hammarby. Och ska AIK äntligen ta den där första segern för säsongen? Det återstår att se.

Read more

Bottentippade inför premiären – nu med i toppen av tabellen

Två lag som har överraskat på många inför säsongen är Torslanda och Anderstorp. Båda lagen tippades i botten av den allsvenska tabellen. Men efter sju respektive åtta matcher ligger man fyra och femma i tabellen.

Read more