Så spelas herrallsvenskan i helgen

Efter ett uppehåll på drygt två veckor är herrallsvenskan tillbaka till helgen. Men det blir ingen full omgång. En redan haltande tabell kommer efter helgens matcher att halta ytterligare när tre matcher är inställda hittills, och fyra är planeras att spelas.

För drygt två veckor sedan meddelande Svenska Handbollförbundet att både herr- och damallsvenskan pausas då nya säkerhetsrutiner skulle införas med tanke på pandemin. Den tiden är nu förbi - och herrallsvenskan matcher står äntligen för dörren igen. 

 
Men det blir en uppdelad omgång till helgen. Tre matcher är hittills inställda, med reservation för att det kan bli fler. Fyra matcher är planerade att spelas i skrivande stund, där ibland söndagens toppmöte mellan Amo och Kungälv. 

Resterande tre matcher som är planerade spelas på lördagseftermiddagen. Först ut är mötet mellan Rimbo och Anderstorp, med start klockan 14. En timme senare startar både Skånela - Karlskrona och VästeråsIrsta - Kärra.


De tre matcher som är inställda är:

  • Torslanda - Lindesberg
  • Tyresö - AIK
  • Hammarby - Vinslöv

Något nytt datum för dessa matcher är i skrivande stund inte bestämt. Matcherna är inställda då de inte går att genomföra på ett säkert sätt. Coronatesterna som lagen ska göra inför varje match enligt de nya säkerhetsrutinerna SHF infört har inte kommit än. 


Ni ser samtliga matcher från herrallsvenskan på solidsport.com/allsvenskanherrar

More news

Full omgång med bland annat toppmöte på lördag

Äntligen är det dags för en full omgång av herrallsvenskan igen. Flera spännande matcher väntar, bland annat toppmötet mellan Kungälv och Amo på lördag. Datum: 2020.

Read more

Herrallsvenskan: Kan AIK bryta förlustsviten?

Ännu en helg väntar och ni vet vad det innebär. Mer handboll från herrallsvenskan. Sex matcher spelas mellan lördag och tisdag. I toppen har Kungälv chans att haka på Hammarby. Och ska AIK äntligen ta den där första segern för säsongen? Det återstår att se.

Read more

Bottentippade inför premiären – nu med i toppen av tabellen

Två lag som har överraskat på många inför säsongen är Torslanda och Anderstorp. Båda lagen tippades i botten av den allsvenska tabellen. Men efter sju respektive åtta matcher ligger man fyra och femma i tabellen.

Read more

Allsvenskan: Tar Hammarby åttonde raka segern?

Åttonde omgången av herrallsvenskan vankas till helgen, med start fredagkväll. I toppen av tabellen har Hammarby chans att göra ett litet ryck när snart en tredjedel av säsongen är spelad. I botten väntar AIK fortsatt på säsongens första seger.

Read more