Jokern som kan avgöra toppdramat

Avgörandet är här.
Och mitt i det allsvenska dramat finns naturligtvis jokern Amo och tränaren Andreas Stockenberg.
- Vi ska göra vårt jobb, säger Stockenberg.

Schemat är delikat.

Kvaljagande Amo har med tre omgångar kvar att spela både serieledande Aranäs (borta) och tvåan Hammarby (hemma) kvar att möta - och kan alltså spela en avgörande roll i kampen om direktplatsen upp till Handbollsligan.

Först ska man “bara” klara av jumbon Boden uppe i Norrland.

- Det är just det som är det farliga, alla tror ju att det bara är åka dit och vinna. Men det är klart att vi ska göra det, vi har ju allt att spela för och de har hedern. Vi ska göra vårt jobb, säger Andreas Stockenberg.

Sedan följer alltså i tur och ordning Hammarby hemma i Alstermo och Aranäs i Kungsbacka.

- Mot Hammarby, där kommer vi ha något att spela för, men frågan är om Hammarby har det. Vinner Aranäs mot Kungälv under torsdagen så det i stort sett klart att de vinner serien. Då vet jag inte hur intresserade Hammarby är av att åka ner till Alstermo en onsdagskväll. Hade jag varit klar tvåa i serien så hade jag i alla fall vilat alla mina halvskadade spelare till kvalet, säger Stockenberg.

Aranäs borta då i sista omgången?

- Är vi klara och har säkrat fjärdeplatsen (sista kvalplatsen) då så tar jag inga risker alls. De röda korten följer till exempel med till kvalet och det finns ju inte en gubbe i Amo med rött kort som spelar mot Aranäs i så fall. Om det gäller något så är det en annan sak, så klart, säger Stockenberg.


Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com


More news

Full omgång med bland annat toppmöte på lördag

Äntligen är det dags för en full omgång av herrallsvenskan igen. Flera spännande matcher väntar, bland annat toppmötet mellan Kungälv och Amo på lördag.

Read more

Så spelas herrallsvenskan i helgen

Efter ett uppehåll på drygt två veckor är herrallsvenskan tillbaka till helgen. Men det blir ingen full omgång. En redan haltande tabell kommer efter helgens matcher att halta ytterligare när tre matcher är inställda hittills, och fyra är planeras att spelas.

Read more

Herrallsvenskan: Kan AIK bryta förlustsviten?

Ännu en helg väntar och ni vet vad det innebär. Mer handboll från herrallsvenskan. Sex matcher spelas mellan lördag och tisdag. I toppen har Kungälv chans att haka på Hammarby. Och ska AIK äntligen ta den där första segern för säsongen? Det återstår att se.

Read more

Bottentippade inför premiären – nu med i toppen av tabellen

Två lag som har överraskat på många inför säsongen är Torslanda och Anderstorp. Båda lagen tippades i botten av den allsvenska tabellen. Men efter sju respektive åtta matcher ligger man fyra och femma i tabellen.

Read more