"Hemma, där ska vi kunna vara obesegrade"

Rimbo HK har fått en flygande start på den allsvenska säsongen.
På planen agerar som vanligt en Tollbring skyttekung, en annan leder spelet, en tredje är tränare och en fjärde styr klubben.
En femte och till sist en sjätte kollar matcher från utlandet via livestream.
- Jerry kollar varje match på Solidsport, Cassie också tror jag, berättar Ken Tollbring, 31.

BLI MÅNADSSUPPORTER OCH STÖTTA DITT LAG

Tre raka segrar och laget ingen snackade om inför säsongen flyger tidigt med i toppen av allsvenskan i handboll.

Som vanligt är det familjen Tollbring som är bidragande i allra högsta grad.

- Det brukar sällan vara Rimbo man pratar om inför säsongen. Men vi har en väldigt bra förstauppställning, den håller hög allsvensk klass. Så kan vi vara skadefria så ska vi kunna vara med och nosa på en topp fyra-placering i år, säger skyttekungen Ken Tollbring.

Det har varit ett par täta matcher i inledningen av säsongen, bland annat ett sekunddrama mot Kungälv på hemmaplan - där en missad bortastraff fällde avgörandet till slut.

- Tidigare säsonger har vi förlorat med uddamålet, men nu har det gått åt andra hållet. Det är bara hoppas att det fortsätter, säger Ken Tollbring.

- Hemmamatcherna, där ska vi kunna vara obesegrade när jag sett övriga lag.

Familjen Tollbring har länge varit Rimbo HK, och så är det än i dag.

Mamma Helene styr väl klubben (sitter styrelsen och gör ännu mer), pappa Dick är tränare och tar ut laget, jag och Jeff styr väl spelet ganska mycket spelet på plan. Så det är ganska mycket (Tollbring), säger Ken och skrattar.

De Tollbringare som flyttat utomlands då? Landslagsmannen Jerry är proffs i tyska storklubben Rhein-Neckar Löwen och Cassandra spelar för Bourg de Peage Drome.

Jerry kollar varje (Rimbo-)match på Solidsport. Cassie tror jag också kollar varje match, och hon hjälper även till med hemsidan.

Kan du se dig själv lämna klubben när din aktiva karriär är över?

- När jag slutar så blir det ett uppehåll i några år, tills mina döttrar blir tillräckligt stora för att spela, säger Ken, och påminner om vikten av föräldrarnas engagemang:

- När nån av dem lägger av så vet jag inte vilken division vi ligger i. Kanske division två eller tre..

Härnäst väntar ett derby mot Skånela och det är en match som väcker känslor även i en ärrad veteran som Ken Tollbring.

- Oh ja, det kittlar att möta Skånela. Speciell med tre raka segrar i bagaget och de har inte spelat så bra fram till derbyt. Vi har bra självförtroende,

- Jag har hört att det blir förköp och fullsatt, det är nog bäst att höra av sig om man vill ha biljetter.

BLI MÅNADSSUPPORTER OCH STÖTTA DITT LAG

Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com


More news

Full omgång med bland annat toppmöte på lördag

Äntligen är det dags för en full omgång av herrallsvenskan igen. Flera spännande matcher väntar, bland annat toppmötet mellan Kungälv och Amo på lördag. Datum: 2020.

Read more

Så spelas herrallsvenskan i helgen

Efter ett uppehåll på drygt två veckor är herrallsvenskan tillbaka till helgen. Men det blir ingen full omgång. En redan haltande tabell kommer efter helgens matcher att halta ytterligare när tre matcher är inställda hittills, och fyra är planeras att spelas.

Read more

Herrallsvenskan: Kan AIK bryta förlustsviten?

Ännu en helg väntar och ni vet vad det innebär. Mer handboll från herrallsvenskan. Sex matcher spelas mellan lördag och tisdag. I toppen har Kungälv chans att haka på Hammarby. Och ska AIK äntligen ta den där första segern för säsongen? Det återstår att se.

Read more

Bottentippade inför premiären – nu med i toppen av tabellen

Två lag som har överraskat på många inför säsongen är Torslanda och Anderstorp. Båda lagen tippades i botten av den allsvenska tabellen. Men efter sju respektive åtta matcher ligger man fyra och femma i tabellen.

Read more