Här är Solidsports nya handbollsreporter: “Otroligt kul”

Med tiotusentals livesända matcher årligen, från alla nivåer, så har Solidsport blivit Sveriges största kanal för svensk handboll. Nu ansluter före detta elitspelaren Maja Björklin, 20, för att lyfta bevakningen till nästa nivå.
– En dröm som går i uppfyllelse, säger journaliststudenten med ett hjärta som bultar för sporten.

Att få bevaka handboll är en dröm som går i uppfyllelse
Solidsport har under 2019 genomfört omfattande ligasatsningar för Allsvenskan, både för damer och herrar. Vid årsskiftet så kommer det under året även ha livesänts tiotusentals ungdomsmatcher, bland annat från stora evenemang som USM, Sverigecupen, Partille Cup, Eken Cup, Lundaspelen, Hellton Cup - men också från seriespel från alla nivåer ute i landet. 


Det gör Solidsport till Sveriges största kanal för svensk handboll.
Och nu är det dags att ta bevakningen till nästa nivå.
Därför breddar Solidsport satsningen ytterligare genom att stärka upp med 20-årige journaliststudenten Maja Björklin som ny reporter.

– Det känns otroligt kul. Att få bevaka handboll är en dröm som går i uppfyllelse och det är jättekul att Solidsport ger mig chansen, säger hon.

Jag vill skapa innehåll som alltid kommer att variera och vara betydelsefullt

Maja studerar i dagsläget sista året på Umeå universitet, hon har själv en bakgrund som spelare i bland annat Handbollsettan och har under hela sitt liv haft ett brinnande intresse för handboll.

– Under tonåren spelade jag i flera olika klubbar men efter studenten från handbollsgymnasiet och en korsbandsskada så har jag tyvärr trappat ner på spelandet. Nu ser jag istället fram emot att få lyfta sporten med hjälp av mitt skrivande. 

Största fokus kommer nu ligga på att bevaka dramatiken från Allsvenskan, både för damer och herrar. 

– Det ska bli fantastiskt roligt och som reporter vill jag skapa innehåll som alltid kommer att variera och vara betydelsefullt. Förhoppningsvis kommer både ni och jag få lära känna spelare och klubbar bättre, avslutar Maja Björklin.

Är du också en journaliststudent som drömmer om att bevaka din favoritsport?
Skicka in din ansökan till awesterlind@solidsport.com

MER NYHETER FRÅN HERRALLSVENSKAN

Aranäs: "Vi har en komplett trupp"

Hungirgt AIK flyger högt: "Har en bra topp"

Rimbo: "Hemma ska vi kunna vara obesegrade"

More news

Full omgång med bland annat toppmöte på lördag

Äntligen är det dags för en full omgång av herrallsvenskan igen. Flera spännande matcher väntar, bland annat toppmötet mellan Kungälv och Amo på lördag. Datum: 2020.

Read more

Så spelas herrallsvenskan i helgen

Efter ett uppehåll på drygt två veckor är herrallsvenskan tillbaka till helgen. Men det blir ingen full omgång. En redan haltande tabell kommer efter helgens matcher att halta ytterligare när tre matcher är inställda hittills, och fyra är planeras att spelas.

Read more

Herrallsvenskan: Kan AIK bryta förlustsviten?

Ännu en helg väntar och ni vet vad det innebär. Mer handboll från herrallsvenskan. Sex matcher spelas mellan lördag och tisdag. I toppen har Kungälv chans att haka på Hammarby. Och ska AIK äntligen ta den där första segern för säsongen? Det återstår att se.

Read more

Bottentippade inför premiären – nu med i toppen av tabellen

Två lag som har överraskat på många inför säsongen är Torslanda och Anderstorp. Båda lagen tippades i botten av den allsvenska tabellen. Men efter sju respektive åtta matcher ligger man fyra och femma i tabellen.

Read more