Bottentippade inför premiären – nu med i toppen av tabellen

Två lag som har överraskat på många inför säsongen är Torslanda och Anderstorp. Båda lagen tippades i botten av den allsvenska tabellen. Men efter sju respektive åtta matcher ligger man fyra och femma i tabellen.

förhand tippade de flesta tränarna att Anderstorp skulle få kriga i botten av Allsvenskan. Men med åtta matcher spelade ligger laget på en femte plats, med samma poäng som fyran Torslanda.

- Vi har i stort sett samma lag som förra året, vilket gör att vi inte behövt börja om. Det är en bra grupp. Jag är väldigt anfallsinriktad som coach och spelarna tar in det jag säger. Vi har ett bra spel och gör väldigt mycket mål framåt, överlägset flest hittills, säger Anderstorps tränare Martin Carlsson till Solidsport News.


På lördag klockan 14 gästar man VästeråsIrsta i Västerås Arena, där en seger gör att man fortsätter haka på i toppskiktet av tabellen. Men laget står inför en tuff utmaning menar Martin Carlsson.

- Jag är lite överraskad över VästeråsIrsta, dem har gjort det bra, riktigt bra hittills. Deras vänster nia, danske Marcus Pedersén, är en väldigt bra spelare. Det kommer bli en jättesvår bortamatch mot ett lag som enligt mig spelar ett bra strukturerat anfallsspel, säger han.

"Kanske har överraskat alla andra"

Seriefyran Torslanda inledde denna säsong med fem raka segrar. Efter det har det blivit två raka förluster, först mot serieledande Hammarby och senast mot VästeråsIrsta.

- Vår säsongsinledning har varit väldigt bra, det går inte att säga något annat om den. Vi kanske har överraskat alla andra men inte oss själva med att spela så bra som vi gör. Sen har vi haft en del tur, men det måste man ha och det jämnar ut sig över säsongen, säger Torslandas tränare Thomas Bredenfeldt till Solidsport News. 

I kommande match väntar bottenlaget Rimbo på bortaplan. För att laget ska hoppa tillbaka på vinnarspåret krävs stenhårt jobb från första sekund till sista minut menar Thomas Bredenfeldt. 

- Ingen tycker det är lätt att möta Rimbo. Man vet aldrig vad man får när man möter dem. Får de träff så finns det inget stopp på hur många mål de kan göra. Det är en match vi tar på fullt allvar, helt klart, säger han.  


Se samtliga matcher från herrallsvenskan på solidsport.com/allsvenskanherrar 

Vill du också tipsa oss om nyheter? Maila in till redaktionen på redaktionen@solidsport.com

More news

Full omgång med bland annat toppmöte på lördag

Äntligen är det dags för en full omgång av herrallsvenskan igen. Flera spännande matcher väntar, bland annat toppmötet mellan Kungälv och Amo på lördag. Datum: 2020.

Read more

Så spelas herrallsvenskan i helgen

Efter ett uppehåll på drygt två veckor är herrallsvenskan tillbaka till helgen. Men det blir ingen full omgång. En redan haltande tabell kommer efter helgens matcher att halta ytterligare när tre matcher är inställda hittills, och fyra är planeras att spelas.

Read more

Herrallsvenskan: Kan AIK bryta förlustsviten?

Ännu en helg väntar och ni vet vad det innebär. Mer handboll från herrallsvenskan. Sex matcher spelas mellan lördag och tisdag. I toppen har Kungälv chans att haka på Hammarby. Och ska AIK äntligen ta den där första segern för säsongen? Det återstår att se.

Read more

Allsvenskan: Tar Hammarby åttonde raka segern?

Åttonde omgången av herrallsvenskan vankas till helgen, med start fredagkväll. I toppen av tabellen har Hammarby chans att göra ett litet ryck när snart en tredjedel av säsongen är spelad. I botten väntar AIK fortsatt på säsongens första seger.

Read more