10:e raka förlusten för Boden: "Kommer inte ta in nya spelare"

19-34 på tavlan och tio raka förluster i bagaget.
Bodens start på årets allsvenska har inte varit lätt och laget har inte lyckats ta några poäng. Under söndagen fick laget ännu en chans när de tog emot gästande Hammarby på hemmaplan. Men matchen blev ännu en uppförsbacke för norrlandslaget och Bajen kunde nöjt åka hem till Stockholm med två poäng i fickan.

– Det är inspirerande att möta ett av topplagen som utmanar med irrationellt försvarsspel och snabb handboll, hyllar Bodens tränare Hans Karlsson.

Se alla matcher och stötta ditt lag i Allsvenskan - bli Månadssupporter!

Inledningsvis spelade de båda lagen bra och trots tveksamma avslut från hemmalaget skiljde det inte mycket åt mellan motståndarna. Men efter kvarten spelad började Hammarby koppla greppet om matchen och avståndet till Boden växte. I halvtidsvila såg hoppet om en seger för hemmalaget mörkt ut. 

– Snacket i halvlek handlade mest om att vi ville försöka få till ett lugn i anfallsspelet och skapa mer ytor. Vi ville också försöka få stopp på deras skytte, säger Hans Karlsson. 

I andra halvlek roterades det på spelare i Hammarby och Boden ryckte upp det egna spelet. Med ett visat lugnt försökte hemmalaget minska målskillnaden och gjorde en betydligt bättre halvlek. Tyvärr räckte det inte till en seger och Stockholmslaget kunde med säkerhet kamma hem ytterligare två poäng. Matchen slutade 19-34 och innebär att Hammarby fortsatt ligger på delad andraplats med AIK, endast en poäng bakom serieettan Aranäs.

Vi hade gärna fått till ett punktspel och även göra byten som kunde resultera i ett bättre skytte

Boden har samtidigt förlorat tio matcher på raken, men trots det är tränare Hans Karlsson positiv och tror på kollektivet. 

– Vi har några spelare borta som är viktiga för både anfallsspelet och försvarsspelet. Med alla spelare hela och friska är vi ett lag som kommer plocka poäng. Vi har varken pengar eller vilja att få in nya spelare, och vi är inte heller ute efter kortsiktiga lösningar. 

Se alla matcher och stötta ditt lag i Allsvenskan - bli Månadssupporter!


TEXT: Maja Björklin
mbjorklin@solidsport.com


MATCHFAKTA: 
Bodens BK - Hammarby IF 19-34
Halvtid: 9-20
Skyttekung: Martin Dolk (8)

More news

Full omgång med bland annat toppmöte på lördag

Äntligen är det dags för en full omgång av herrallsvenskan igen. Flera spännande matcher väntar, bland annat toppmötet mellan Kungälv och Amo på lördag. Datum: 2020.

Read more

Så spelas herrallsvenskan i helgen

Efter ett uppehåll på drygt två veckor är herrallsvenskan tillbaka till helgen. Men det blir ingen full omgång. En redan haltande tabell kommer efter helgens matcher att halta ytterligare när tre matcher är inställda hittills, och fyra är planeras att spelas.

Read more

Herrallsvenskan: Kan AIK bryta förlustsviten?

Ännu en helg väntar och ni vet vad det innebär. Mer handboll från herrallsvenskan. Sex matcher spelas mellan lördag och tisdag. I toppen har Kungälv chans att haka på Hammarby. Och ska AIK äntligen ta den där första segern för säsongen? Det återstår att se.

Read more

Bottentippade inför premiären – nu med i toppen av tabellen

Två lag som har överraskat på många inför säsongen är Torslanda och Anderstorp. Båda lagen tippades i botten av den allsvenska tabellen. Men efter sju respektive åtta matcher ligger man fyra och femma i tabellen.

Read more