Tung förlust för Hellton: ”Vi jagar hela matchen”

Det blev en tung match för IF Hellton när de gästade Eslöv borta under onsdagskvällen. Från start hamnade värmlandslaget på hälarna och det var en uppförsbacke till slutsignalen.
– Det blev en tuff match för oss, inte alls vad vi hade tänkt oss, säger tränare Henric Sandmark.

Se alla matcher i Damallsvenskan och stötta DITT lag - bli Månadssupporter!

Det var inget snack om saken, Eslöv var det starkaste laget matchen igenom. Och med tidig ledning hade Hellton inte någon större chans att kvittera eller gå om i matchen. Med sitt 5-1 spel kunde Eslöv trampa sig igenom och använda bredden på spelplanen för att göra mål efter mål. 

– Jag tycker att vi egentligen gör en bra start på matchen, vi skapar lägen varje anfall. Men tillskillnad från Eslöv satte vi inte våra lägen, detta gör tyvärr att vi måste jaga hela matchen, säger Henric Sandmark tränare i Hellton. 

I andra halvlek kunde Eslöv fortsätta att trumma på medan Hellton försökte få till ett starkare försvarsspel med ett 6-0 försvar. Framåt ville man ta vara på fler chanser och få till ett bättre spel på nio meter. 

– Vi ställer om där i andra halvlek för att försöka känna oss mer kompakta och trygga med varandra. Vi har ju fått in Lovisa Kardell nyligen och det behövs ett tag för att få till samarbetet både framåt och bakåt. Tyvärr skapas det en osäkerhet och vi tappar lite tron på oss själva att vi inte är tillräcklig bra. Istället borde vi bara ha kört på och hållit oss till det spelet vi kan. 

Siffrorna rann iväg i slutet för Hellton och matchen slutade 31-22 till Eslöv. 

– Vi har en lång resa framför oss nu och vi vill inte lägga någon mer energi på denna match. Nu är det bara att ladda om inför matchen mot Kärra på lördag, vi vill vara fullt utvilade till den och få till en bra match då, säger Sandmark. 

Resultatet innebär att Eslövs går upp på en delad förstaplats tabellen – tillsammans med Kristianstad och Hallby.

Se alla matcher i Damallsvenskan och stötta DITT lag - bli Månadssupporter!

Maja Björklin
mbjorklin@solidsport.com

More news

Äntligen full omgång i damallsvenskan

Sex matcher står på schemat inför helgen och förhoppningsvis blir det en full omgång av damallsvenskan. Ett intressant toppmöte väntar på söndag mellan Aranäs och Kärra. Ska Kärra dra ifrån ytterligare i toppen eller minskas avståndet? Matchen ser ni live på Solidsport.

Read more

Toppmöte direkt när damallsvenskan är tillbaka

En lång väntan är nu äntligen över. I helgen är damallsvenskan tillbaka med full omgång. Och på vilket sätt helgen startar – toppmöte direkt mellan serieledarna och serietvåan. Matcherna ser ni live på Solidsport.

Read more

Damallsvenskan: Toppmöte på lördagkväll

Efter en helgs spelledigt är det nu dags för sjätte omgången av damallsvenskan. Det spelas fem matcher på lördag, och en match på söndag. Hallby och Kärra toppar tabellen på åtta poäng vardera. I botten av tabellen ligger GT Söder som fortfarande inte vunnit någon match.

Read more

GT Söder om inledningen: “Mest nöjd med målvaktsspelet”

Det har varit en tuff inledning på säsongen för damallsvenska nykomlingen GT Söder. Fem förluster på de fem första matcherna och sist i tabellen. Avsaknaden av poäng är dock inget som förvånar lagets tränare Patrik Johansson. – Inledningen har varit som förväntat faktiskt. Det finns ju ingen som trott att vi ska plocka massa poäng så här i början, säger han till Solidsport News.

Read more