Skånela tappar viktiga poäng i bottenstrid: ”Bara att glömma och gå vidare”

Det blev en tråkig vända till södra Stockholm för Skånela när de gästade Nacka borta. Med en svag andra halvlek och många missade bollar kunde märstalaget känna sig besegrade när Nacka trummade på.
–Vi kommer inte alls upp i nivå varken bakåt eller framåt, säger Fredrik Söderberg Wernheim.

Efter en hyfsad start på första halvlek gick det bara utför för Skånela när de mötte Nacka. Med ett försvarsspel som stod på hälarna och missade bollar framåt blev det ingen dans på rosor. Nacka däremot kunde sätta fart på bollen och trumma på med ett snabbt spel.

–Vi får inte till det alls idag. Vi får inte några träffar i försvaret, målvaktsspelet stämde inte och vi är inte tålmodiga i vårt anfallsspel, säger Skånelas tränare Fredrik Söderberg Wernheim.


Med ett Nacka på topp kunde Skånela se sig besegrade och fick åka hem med resultatet 35-25 i Nackas favör. Säsongen har kommit till sin vändpunkt och nästa match blir ett nytt möte mellan de två lagen.

–Det känns riktigt surt att vi idag åker hem utan poäng, men för att slå Nacka med det laget dem presenterade idag måste vilket lag som helst i Allsvenskan vara på topp. Vi har inte råd att släppa in 35 bollar när vi är ett lag som vill vara tuffa bakåt och snabba framåt. Nu är det bara att glömma och gå vidare, säger Fredrik.

Det har varit en tung höst för märstalaget som endast har plockat sex poäng på elva matcher och ligger på en kvalplats till division ett. Men Fredrik Söderberg Wernheim tycker att laget har vad som krävs för att hålla sig kvar i Allsvenskan.

–Vi har egentligen en jättebra trupp med kompetenta spelare, men det har varit en tuff höst för oss. Vi har många bortfall då många är sjuka och skadade, det påverkar mer än bara uttagningen till en match. Vi får inget riktigt flyt när det gäller träningar och uppladdning, vi hoppas att några spelare ska komma tillbaka inom snar framtid och fylla på.


I och med vinsten kunde Nacka nu klättra från en direkt nerflyttning till en kvalplats, Skånela ligger kvar på kvalplatsen till division ett. 


Se alla matcher i Damallsvenskan och stötta DITT lag - bli Månadssupporter!Maja Björklin

mbjorklin@solidsport.com


More news

Äntligen full omgång i damallsvenskan

Sex matcher står på schemat inför helgen och förhoppningsvis blir det en full omgång av damallsvenskan. Ett intressant toppmöte väntar på söndag mellan Aranäs och Kärra. Ska Kärra dra ifrån ytterligare i toppen eller minskas avståndet? Matchen ser ni live på Solidsport.

Read more

Toppmöte direkt när damallsvenskan är tillbaka

En lång väntan är nu äntligen över. I helgen är damallsvenskan tillbaka med full omgång. Och på vilket sätt helgen startar – toppmöte direkt mellan serieledarna och serietvåan. Matcherna ser ni live på Solidsport.

Read more

Damallsvenskan: Toppmöte på lördagkväll

Efter en helgs spelledigt är det nu dags för sjätte omgången av damallsvenskan. Det spelas fem matcher på lördag, och en match på söndag. Hallby och Kärra toppar tabellen på åtta poäng vardera. I botten av tabellen ligger GT Söder som fortfarande inte vunnit någon match.

Read more

GT Söder om inledningen: “Mest nöjd med målvaktsspelet”

Det har varit en tuff inledning på säsongen för damallsvenska nykomlingen GT Söder. Fem förluster på de fem första matcherna och sist i tabellen. Avsaknaden av poäng är dock inget som förvånar lagets tränare Patrik Johansson. – Inledningen har varit som förväntat faktiskt. Det finns ju ingen som trott att vi ska plocka massa poäng så här i början, säger han till Solidsport News.

Read more