GT Söder om inledningen: “Mest nöjd med målvaktsspelet”

Det har varit en tuff inledning på säsongen för damallsvenska nykomlingen GT Söder. Fem förluster på de fem första matcherna och sist i tabellen. Avsaknaden av poäng är dock inget som förvånar lagets tränare Patrik Johansson.
– Inledningen har varit som förväntat faktiskt. Det finns ju ingen som trott att vi ska plocka massa poäng så här i början, säger han till Solidsport News.

En nolla i vinstkolumnen, en femma i förlustkolumnen, minus 53 i målskillnad och plats 12 i tabellen. Utifrån ser det dystert ut för nykomlingen GT Söder. Inför säsongen tippade de flesta tränarna i serien att laget skulle få det tufft i kampen om överlevnad.

- Det är tufft. Att gå från division 1 till allsvenskan är ett klart större steg än att gå från division 2 till divison 1, säger GT Söders tränare Patrik Johansson till Solidsport News. 


- Vi har ju ett helt nytt lag med nya spelare som kommer från lägre nivåer samt en hel del unga spelare. Sen har vi mött bra lag i säsongsinledningen också. I premiären mot Nacka borde vi spelat bättre men dem gjorde det svårt för oss, säger han. 


"Räddat oss jättemycket"

Trots den tuffa inledningen på säsongen hittar Patrik Johansson ljusglimtar i spelet. Framförallt är det målvaktsspelet han är nöjd med. Han är även tydlig med att tjejerna i laget gör allt de kan för att tillsammans hitta vägar att börja vinna matcher. 

- Jag är mest nöjd med målvaktsspelet om jag ska ta ut något matchmässigt. Vår målvakt Elin Zackrisson har hållit siffrorna nere och räddat oss jättemycket. Det om någonting har varit riktigt bra. Och det är inte så att tjejerna vikt ned sig, de krigar på med det som finns just nu. Det är tufft men det är också en nyckel till att vi ska lyckas, säger han.

"Extremt lite mål"

I den senaste omgången förlorade man mot borta mot Tyresö med hela 30-14. Totalt har laget gjort 97 mål denna säsong, klart minst av lagen i damallsvenskan. Man är även de lag som släppt in flest mål, 150 stycken. Innan laget kan börja leverera i offensiven behöver man sätta defensiven menar Patrik Johansson.

- Vi gjorde extremt lite mål senast och såklart måste vi göra fler mål framåt. Det kommer med att vi håller tätt bakåt. Vi behöver mer tid att få ihop det bakåt för att kunna producera fler mål framåt, säger han. 


Se samtliga matcher från damallsvenskan på solidsport.com/allsvenskandamer

Vill du också tipsa oss om nyheter? Maila in till redaktionen på redaktionen@solidsport.com

More news

Äntligen full omgång i damallsvenskan

Sex matcher står på schemat inför helgen och förhoppningsvis blir det en full omgång av damallsvenskan. Ett intressant toppmöte väntar på söndag mellan Aranäs och Kärra. Ska Kärra dra ifrån ytterligare i toppen eller minskas avståndet? Matchen ser ni live på Solidsport.

Read more

Toppmöte direkt när damallsvenskan är tillbaka

En lång väntan är nu äntligen över. I helgen är damallsvenskan tillbaka med full omgång. Och på vilket sätt helgen startar – toppmöte direkt mellan serieledarna och serietvåan. Matcherna ser ni live på Solidsport.

Read more

Damallsvenskan: Toppmöte på lördagkväll

Efter en helgs spelledigt är det nu dags för sjätte omgången av damallsvenskan. Det spelas fem matcher på lördag, och en match på söndag. Hallby och Kärra toppar tabellen på åtta poäng vardera. I botten av tabellen ligger GT Söder som fortfarande inte vunnit någon match.

Read more

Dubbla toppmöten väntar i Damallsvenskan

De må bara vara tidigt på säsongen, men i den femte omgången bjuds det på dubbla toppmöten i Damallsvenskan när ettan möter tvåan, och trean möter fyran. Vilka lag tar hem poängen?

Read more