Eskilstuna vann streckstrid: "Krigar i 60 minuter"

Det var en tuff bottenstrid när Eskilstuna Guif tog emot gästande Tyresö på hemmaplan i lördags. I den tajta tabellen är varje poäng viktig för att hålla sig kvar.
-Vi har många nya spelare i truppen, det tar längre tid än vad man tror att få ihop gruppen, säger tränare Helena Lindbom.

Ett viktigt möte för de båda lagen resulterade i en spännande och tät match. Båda lagen började bra, men det fanns en hel del bolltapp hos dem bägge motståndarna. Eskilstuna hade under stora delar av matchen en molls ledning mot gästerna. I halvlek gick dem till vila med 15-11.

–Vi får en bra start på matchen, vilket gör att vi kan gå in i halvtid med en fyra målsledning, säger huvudtränare Helena Lindbom.


När andra halvlek drog igång syntes det att båda lagen hade pratat om hur de skulle kunna ta vara på matchen och tempot höjdes. Med en kraftansträngning lyckas hemmalaget tillslut att få en större ledning, som Tyresö inte kunde jaga ikapp, och vinna matchen med 29-24.

–Vi visar bra inställning och krigar i 60 minuter. Vi får också en bra spridning på målskyttet och gör mål över hela banan, vilket är jätteviktigt, säger Lindbom.

I och med denna seger klättrar Eskilstuna Guif upp över direktnedflyttningsstrecket och Tyresö hamnar under strecket.

–Vi försöker ta en match i taget och ska vara noggranna i allt vi gör. Spelarna har kunnandet, det kommer handla om inställning och attityd ända in på målsnöret, säger Lindbom.

Se alla matcher i Damallsvenskan och stötta DITT lag - bli Månadssupporter!


Maja Björklin

mbjorklin@solidsport.com


More news

Äntligen full omgång i damallsvenskan

Sex matcher står på schemat inför helgen och förhoppningsvis blir det en full omgång av damallsvenskan. Ett intressant toppmöte väntar på söndag mellan Aranäs och Kärra. Ska Kärra dra ifrån ytterligare i toppen eller minskas avståndet? Matchen ser ni live på Solidsport.

Read more

Toppmöte direkt när damallsvenskan är tillbaka

En lång väntan är nu äntligen över. I helgen är damallsvenskan tillbaka med full omgång. Och på vilket sätt helgen startar – toppmöte direkt mellan serieledarna och serietvåan. Matcherna ser ni live på Solidsport.

Read more

Damallsvenskan: Toppmöte på lördagkväll

Efter en helgs spelledigt är det nu dags för sjätte omgången av damallsvenskan. Det spelas fem matcher på lördag, och en match på söndag. Hallby och Kärra toppar tabellen på åtta poäng vardera. I botten av tabellen ligger GT Söder som fortfarande inte vunnit någon match.

Read more

GT Söder om inledningen: “Mest nöjd med målvaktsspelet”

Det har varit en tuff inledning på säsongen för damallsvenska nykomlingen GT Söder. Fem förluster på de fem första matcherna och sist i tabellen. Avsaknaden av poäng är dock inget som förvånar lagets tränare Patrik Johansson. – Inledningen har varit som förväntat faktiskt. Det finns ju ingen som trott att vi ska plocka massa poäng så här i början, säger han till Solidsport News.

Read more