Efter succén: "Farligt att se på tabellen"

Det är nykomlingen utan målsättning.
Som nu försöker undvika att titta på facit.
Det går nämligen f ö r bra för Kärra HF.
- Det är farligt att se på tabellen, säger Lina Barksten.

Se alla matcher och stötta ditt lag ekonomiskt - bli Månadssupporter!

Men Lina erkänner att hon är kluven.

Någonstans är ju ändå målsättningen att vinna varje match man spelar, och då hamnar ju även Kärra HF oundvikligen i ett läge där man fajtas om topplaceringar.

Om serieseger eller kval till SHE.

Och efter åtta spelade matchen i damernas allsvenskan så ligger nykomlingen trea med sina elva poäng.

- Alltså, det är skitkul att ligga där uppe, och det vore ju ett drömläge att spela kval (till SHE). Det är dit man siktar och man vill alltid att det ska gå så bra som möjligt, säger Lina Barksten. 

- Men det är farligt att se på tabellen. Vi har sagt inom laget att vi inte får titta på den, då kan det gå sämre.

Som nykomlingar så flyger ni med i toppen av allsvenskan. Vad är hemligheten bakom framgångarna så här långt?

Som nykomlingar slår vi ur underläge i varje match, vi har allt att vinna varje gång vi spelar. 

- Och vi har alltid en andrauppställning som gör det kanonbra, vi har en sån bredd i laget och det är det inte många som har, säger Barksten. 

- Det är framför allt bredden som bidragit till att det gått så pass bra. Funkar inte förstagänget, så in med andragänget. Det tar en stund spela ihop sig och det tar tid att bygga lag. Men vi hittar alltid på saker när det tar emot, som mot Skånela hemma. Då låg vi under med nio bollar, ändrade spelet helt och tog till slut en poäng som kan bli jätteviktig. Där kompletterar Johan (Petersson, tränare och ex-landslagsspelare) oss, och han gör det verkligen bra. 

Så Kärra HF är långt ifrån färdiga?

- Ja, och ändå går det så pass bra, säger Lina Barksten med ett skratt. 

- Om vi är överraskade? Alltså, både och. Vi har inte sagt något riktigt om var vi ska hamna i serien. Efter julen så tänker vi nog lite mer på målsättning. Men , nej - jag är inte förvånad över att det gått så bra så här långt.

Ni gör massor av mål, flest i allsvenskan - vad beror det på?

- Bra skytte, framför allt, Och väldigt bra kanter och så bra linjespel…., haha, vi har ett brett spel som vi får ut från alla håll, skrattar Barksten.

Vi har hot på alla ställen och gör mål från alla positioner och det är viktigt för att ta sig långt.

Lina Barksten poängterar dock:

- Vi jobbar med försvar också, och där var det varit sådär på sistone efter stark start. Det spelet måste vi hitta tillbaka till, det är nästan ännu viktigare (än att göra många mål).

Nu väntar närmast OV Helsingborg, hur ser du på den matchen?

- Det ska bli spännande att möta ett lag ligger ungefär där vi är, det är lite upp till bevis, liksom. Hur ligger vi till mot topplagen? Men vi har allt att vinna igen och vi har hemmaplan, så gör vi vårt jobb så ska vi ta dem.

 - Jag tror på Kärra!

Se alla matcher och stötta ditt lag ekonomiskt - bli Månadssupporter!

Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com


More news

Äntligen full omgång i damallsvenskan

Sex matcher står på schemat inför helgen och förhoppningsvis blir det en full omgång av damallsvenskan. Ett intressant toppmöte väntar på söndag mellan Aranäs och Kärra. Ska Kärra dra ifrån ytterligare i toppen eller minskas avståndet? Matchen ser ni live på Solidsport.

Read more

Toppmöte direkt när damallsvenskan är tillbaka

En lång väntan är nu äntligen över. I helgen är damallsvenskan tillbaka med full omgång. Och på vilket sätt helgen startar – toppmöte direkt mellan serieledarna och serietvåan. Matcherna ser ni live på Solidsport.

Read more

Damallsvenskan: Toppmöte på lördagkväll

Efter en helgs spelledigt är det nu dags för sjätte omgången av damallsvenskan. Det spelas fem matcher på lördag, och en match på söndag. Hallby och Kärra toppar tabellen på åtta poäng vardera. I botten av tabellen ligger GT Söder som fortfarande inte vunnit någon match.

Read more

GT Söder om inledningen: “Mest nöjd med målvaktsspelet”

Det har varit en tuff inledning på säsongen för damallsvenska nykomlingen GT Söder. Fem förluster på de fem första matcherna och sist i tabellen. Avsaknaden av poäng är dock inget som förvånar lagets tränare Patrik Johansson. – Inledningen har varit som förväntat faktiskt. Det finns ju ingen som trott att vi ska plocka massa poäng så här i början, säger han till Solidsport News.

Read more