Aranäs fortsätter vinna trots svagt försvar: ”Det var en jobbig match idag”

Aranäs tåg fortsätter att rulla på i en stadig takt när de idag tog en vinst på hemmaplan mot Nacka HK. Med ett uppdrivet tempo i anfallsspelet och ett lite tveksammare försvarsspel kammade laget hem två poäng.

Mittenlaget HK Aranäs tog ytterligare två poäng när de idag tog emot gästande bottenlaget Nacka HK. Mycket klaffade idag för hemmalaget, men Nacka kunde hänga med i matchen då Aranäs försvarsspel inte ville fungera.

–Det var en jobbig match idag, Nacka är stora tunga spelare. Vi kom inte riktigt till i försvarsspelet i första halvlek, kanske aningen bättre i andra. Vi är inte riktigt där när vi behöver kliva upp på dem, säger assisterande tränare Hanna Grundén.

Stundtals under matchen skiljde det endast två mål mellan de båda lagen, men Aranäs lyckades slå spiken i kistan och kamma hem vinsten med 28-24.

–Nacka är skickliga och nöter på, men jag kände att vårt anfallsspel var lugnt och sansat idag, vilket jag tror avgjorde matchen. Vi håller oss till grundspelet och vi kan variera vårat spel, säger Hanna

–Truppen känns bra, peppar peppar. Vi har en sån bred trupp med hög konkurrens och vi får ibland sätta bra spelare på läktaren, då dem är många som presterar bra, säger Hanna.

Nästa vecka tar dem emot Hallby på hemmaplanen, men Hanna är trygg och tror på truppen.

–Vi ska bara jobba vidare på vårat spel och vi har som sagt många bra spelare som kan leverera, säger Grunden.

–Hallby nästa vecka, jobba vidare på vårt spel, vi har ganska bra spel.

Se alla matcher i Damallsvenskan och stötta DITT lag - bli Månadssupporter!


Maja Björklin

mbjorklin@solidsport.com

More news

Äntligen full omgång i damallsvenskan

Sex matcher står på schemat inför helgen och förhoppningsvis blir det en full omgång av damallsvenskan. Ett intressant toppmöte väntar på söndag mellan Aranäs och Kärra. Ska Kärra dra ifrån ytterligare i toppen eller minskas avståndet? Matchen ser ni live på Solidsport.

Read more

Toppmöte direkt när damallsvenskan är tillbaka

En lång väntan är nu äntligen över. I helgen är damallsvenskan tillbaka med full omgång. Och på vilket sätt helgen startar – toppmöte direkt mellan serieledarna och serietvåan. Matcherna ser ni live på Solidsport.

Read more

Damallsvenskan: Toppmöte på lördagkväll

Efter en helgs spelledigt är det nu dags för sjätte omgången av damallsvenskan. Det spelas fem matcher på lördag, och en match på söndag. Hallby och Kärra toppar tabellen på åtta poäng vardera. I botten av tabellen ligger GT Söder som fortfarande inte vunnit någon match.

Read more

GT Söder om inledningen: “Mest nöjd med målvaktsspelet”

Det har varit en tuff inledning på säsongen för damallsvenska nykomlingen GT Söder. Fem förluster på de fem första matcherna och sist i tabellen. Avsaknaden av poäng är dock inget som förvånar lagets tränare Patrik Johansson. – Inledningen har varit som förväntat faktiskt. Det finns ju ingen som trott att vi ska plocka massa poäng så här i början, säger han till Solidsport News.

Read more